Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 22 februarie

CINEMA

La Cinemateca Eforie, în ciclul Seara de Cannes, de la ora 19:00 rulează drama romantică mexicană „María Candelaria”, realizată în 1945 de Emilio Fernández, cu: Dolores del Río, Pedro Armendáriz, Migual Inclán, Alberto Galán, Rafael Icardo.

MUZICĂ

* Orchestra Naţională Radio susţine un concert extraordinar, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal şi cu participarea violoncelistului Ştefan Cazacu. În program: Uvertura italiană de Schubert; Aria lui Lensky din opera Evgheni Oneghin de Ceaikovski într-o inedită adaptare pentru violoncel şi orchestră; Nocturnă pentru violoncel şi orchestră semnată tot de acelaşi mare compozitor rus; Rondo pentru violoncel şi orchestră în sol de Dvořak; Simfonia nr. 1 de Brahms.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, având în program: Simfonia nr. 3, în Mi bemol – „Eroica” de Ludwig van Beethoven şi Simfonia „Harold în Italia” de Hector Berlioz. Solist: Răzvan Popovici – violă.

* La Arenele Romane (în cort încălzit), de la ora 20:00 începe primul concert prin care Alternosfera lansează un nou album. În deschidere cântă RoadkillSoda. La cererea publicului un al doilea show de lansare are loc şi mâine, de la aceeaşi oră.

* Tot de la ora 20:00, Maria Răducanu cântă în Green Hours jazz-café.

* OUT OF THE BLUE’S revine, de la ora 21:00, în Clubul Ţăranului cu „Into the Blues”, un show dinamic, captivant şi neconvenţional.

* În Control Club, muzica este asigurată de Tapan, un duo de producători din Belgrad (de la ora 21:00) şi de Bogman şi Gerd Janson, fost jurnalist muzical german convertit în DJ, a cărui familie provine din România (de la ora 23:00).

* Legendara trupa de thrash metal, Destruction, se reîntoarce la Bucureşti, pentru a susţine un concert în Quantic Club, de la ora 22:00.

* Spitalul de Urgenţă dă concert, de la ora 22:30, în Hard Rock Café.

SPECTACOLE

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 are loc o reprezentaţie în limba italiană a operei „Otello” de Giuseppe Verdi, cu un libret de Arrigo Boito, regizată de Giancarlo del Monaco şi având în distribuţie pe: Daniel Magdal, Iulia Isaev, Ştefan Ignat, Antonela Bârnat, Liviu Indricău, George Vîrban, Marius Boloş, Iustinian Zetea. Dirijor: Tiberiu Soare.

* De la ora 19:00, Muzeul Municipiului Bucureşti prezintă, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151) spectacolul „Uimitoarele aventuri ale unor pârliţi”, adresat celor mici şi celor mari deopotrivă, cu actriţa Irina Movilă şi Marius Drăguş – MAGITOT.

EXPOZIŢII

* Expoziţia „UNArte la Antipa” poate fi vizitată de astăzi până la sfârşitul lunii la Muzeul Naţional de Istorie Naturală (Şos. Kiseleff, nr. 1).

* La Galeria Sector 1 din Combinatul Fondului Plastic (Strada Băiculeşti, nr. 29), de la ora 18:30 are loc vernisajul expoziţiei „Bluebird”, a doua a grupului de artişti clujeni împreună cu care această galerie a pornit la drum în iunie 2017: Radu Băieş, Istvan Betuker, Norbert Filep, Pavel Grosu, Lucian Popăilă, Marcel Rusu, Ioan Sbârciu, Alexandra Şerban. Realizată de Suzana Vasilescu, istoric de artă şi manager cultural, expoziţia va putea fi vizitată în perioada 23 februarie – 12 aprilie 2019.

CARTE ŞI LITERATURĂ

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 are loc lansarea romanului „Cu mâinile legate”, o combinaţie de mystery şi thriller de Adrian Onciu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.