Simona Halep se opreşte în sferturi în turneul de la Dubai

Numărul doi mondial cedează partida din sferturi în faţa Belindei Bencic. Elveţianca a reuşit să o învingă pe Simona în trei seturi cu 4-6, 6-4, 6-2.

Primul set a fost destul de complicat pentru ambele jucătoare. Bencic începe foarte bine, se distanţează la 2-0, dar imediat Simona revine şi restabileşte egalitatea. Sportiva noastră îşi ridică nivelul de joc şi se distanţează la 5-3, dar elveţianca face break-ul şi se apropie la 5-4. Numărul doi mondial joacă la siguranţă şi o obligă pe Bencic să greşească mai mult şi să piardă primul set cu 6-4.

În manşa secundă, Bencic nu se predă şi face break-ul din start. La fel ca şi în primul set, Simona revine, egalează la 1, pentru ca apoi să se meargă cap la cap până la 3-3 şi apoi la 4-4. Jocul sportivei noastre are sincope la serviciu, elveţianca profită şi preia iniţiativa în teren realizând un nou break şi trece la conducere cu 5-4. Bencic capătă încredere, în timp ce Simona greşeşte două mingi importante, puncte care îi aduc elveţieicei setul second cu 6-4 şi se merge în decisiv.

În setul trei, jocul sportivei noastre este în cădere liberă, resursele fizice sunt aproape de zero şi greşelile neforţate curg una după alta. Elveţianca joacă dezinvolt, îi merg toate loviturile şi ajunge foarte repede la 3-0. Cu ultimele resurse de energie, Simona reuşeşte să se apropie la 3-2, dar cam atât. Elveţianca este mult mai proaspătă şi mai sigură în tot ceea ce face pe teren, în timp ce sportiva noastră nu îi mai reuşeşte aproape nimic.

Bencic câştigă şi decisivul cu 6-2 şi o va întâlni în penultimul act al turneului de la Dubai, pe învingătoarea din partida dintre Carla Suarez Navaro şi Elina Svitolina.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.