FOTO: Cea mai mare grădiniță de stat din România în Sectorul 4!

Primăria sectorului 4 a inaugurat astăzi cea mai mare grădiniță de stat din România. Aceasta are o suprafață de 3500 de metri pătrați și o capacitate de 500 de locuri.
Consiliul Local sector 4 a aprobat închirierea pe timp de 9 ani a 3500 de metrii pătrați în Centrul Comercial „Grand Arena”, acolo unde are sediul si primăria de sector. Chiria este de 5,2 euro pe metru pătrat, cu o perioadă de grație de 27 de luni.

În acest spațiu vor fi relocați, pentru început, copiii de la grădinițele în care se derulează lucrări de consolidare și modernizare. După finalizarea lucrărilor, spațiul din „Grand Arena” va rămâne în continuare grădiniță având în vedere că unitățile existente sunt supra-aglomerate iar în zona mall-ului respectiv nu există grădinițe.

Edilul Daniel Băluță spune că, într-o primă etapă, această grădiniță va găzdui copiii din grădinițele ce vor intra În consolidare, Grădinița Nr. 225 și Grădinița „Dumbrava Minunată”. Chiar și în această etapă, cele 500 de locuri vor asigura suplimentarea capacității de școlarizare pentru preșcolari cu 100 de locuri.

Într-o a doua etapă, după finalizarea consolidării celor două grădinițe, cea de la „Grand Arena” va funcționa ca unitate de învățământ de sine stătătoare. Asta deoarece Sectorul 4 cunoaște un adevărat bum imobiliar și demografic. Numai în perioada 2017-2018 au fost construite peste 10 mii de unități locative și există autorizații de construcție pentru alte 15 mii. Există un număr foarte mare de solicitări pentru locuri în grădinițe, a declarat primarul de la „Grand Arena”.
Ori, rețeaua de învățământ trebuie să țină pasul cu această dezvoltare, iar prima urgență o reprezintă unitățile pentru preșcolari, fiindcă în noile ansambluri rezidențiale se mută în general familii tinere, a explicat Băluță.

1 COMENTARIU

  1. Da, spatii fără geamuri, în asemenea condiții vor sta copii între 3 și 6 ani timp de cel puțin 8 ore pe zi. De dormit se doarme în paturi pliante, tot aceeași copii între 3 și 6 ani, care au coloana vertebrala în dezvoltarea. Felicitări primăria Sectorului 4, felicitări domnului Primar Baluță pentru bătaia de joc aplicata unor copii și părinților care se chinuies zi de zi sa ii ducă și sa ii aducă di minunata „moderna” grădiniță fără geamuri și spațiu de joaca aerisit

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.