Revine Pavel în staff-ul Simonei Halep ?

Simona Halep a renunţat foarte repede la colaborarea cu Thierry van Cleemput, technician recomandat chiar de Darren Cahill, fostul antrenor al numărului doi mondial. Faptul că cei doi nu vor colabora pe termen lung, a ieşit repede la iveală imediat după finala pierdută la Doha. Se pare că decizia fusese luată de sportiva din Constanţa chiar de vineri seară, la puţin timp după meciul câştigat în semifinală cu Elina Svitolina.

Simona a fost deranjată de lipsa de reacţie a belgianul atunci când jocul nu-i mergea prea bine. Sportiva noastră a privit de multe ori spre loja sa, de unde se aştepta sa vină încurajări din partea antrenorului, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Ba chiar mai mult, în loc să-şi încurajeze eleva, Thierry Van Cleemput a avut reacţii nepotrivite în momentele grele din meci, atunci când jucătoarea noastră comitea greşeli la rând.
Prima rachetă a României a invocat faptul că nu ar exista o ,,chimie” întrei ei, iar Thierry van Cleemput, a dat jurnaliştilor o declaraţie oarecum hilară. Belgianul a spus nu s-a putut înţelege cu Simona din cauza limbii, el fiind vorbitor de franceză şi prea puţin de limbă engleză.
„E adevărat că am întâmpinat dificultăţi la comunicare. Asta pentru că ea vorbeşte română şi engleză, iar eu vorbesc franceză şi, parţial, engleză. Cunoştinţele mele de engleză reprezentau o barieră, dar nu una decisivă. Mai degrabă a fost de o lipsă de cuminicare în plan sportiv. Din moment ce nu ne-am simţit, era greu să colaborăm”, a precizat van Cleemput.
Este evident faptul că Simona nu poate continua sezonul fără un antrenor, iar viitorul technician va fi mereu comparat cu cel care este etalon pentru româncă, australianul Darren Cahill.

Dar pentru că lucrurile trebuie să evoluieze spre bine, există deja zvonuri conform cărora Andrei Pavel, care tocmai a încetat colaborarea cu Marius Copil, ar putea reveni în staff-ul Simonei. Trebuie menţionat de asemenea un lucru pe care nu trebuie să-l uităm şi anume acela că Pavel a fost lângă Halep la cele mai importante victorii din ultimul an.
Chiar dacă a dat de înţeles că momentan s-ar descurca şi fără antrenor, totuşi Simona a ţinut să facă unele precizări în faţa presei de specialitate : ,,Pot să spun că nu-mi caut un antrenor momentan. Am o echipă, am un partener de sparring pe Andrei Cristofor cu mine. Mă simt bine. Ştiu că atunci când am început anul mi-am schimbat gândirea, pentru că am simţit că am nevoie de un antrenor. Acum simt că am nevoie de libertate, vreau doar să stau şi să joc aşa cum am învăţat de la Darren”, a mai spus fostul lider mondial.

Puţin ştiu un lucru foarte important şi anume acela că antrenorul nu este doar un simplu technician, în ziua de azi el este chiar mai mult, este mentor, un sfătuiror de suflet şi chiar un al doilea părinte.
Simona Halep se află acum tot în Emiratele Arabe şi participă la turneul de la Dubai, unde deja s-a calificat în turul trei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.