Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 20 februarie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori rulează comedia dramatică „Ansiktet / Chipul (Magicianul)”, realizată în 1958 de cineastul suedez Ingmar Bergman, cu: Max von Sydow, Ingrid Thulin, Gunnar Björnstrand, Naima Wifstrand, Bengt Ekerot, Bibi Andersson, Erland Josephson.

* În cadrul „Cine Clásico Argentino”, de la ora 19:00 la Institutul Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38) rulează drama „Sur”, regizată în 1988 de Fernando Pino Solanas, a cărei acţiune se petrece în 1983, la sfârşitul dictaturii militare. Floreal iese, în sfârşit, din închisoare. Timp de cinci ani, soţia a aşteptat ca el să se întoarcă; dar, în tot acest timp, cuplul, ca şi ţara, s-a schimbat. Cu toate acestea, ambii doresc cu ardoare să-şi regăsească speranţa şi libertatea.

MUZICĂ

* La Opera Naţională Bucureşti, de la ora 18:30, are loc o reprezentaţie în limba franceză cu opera „Carmen” de Georges Bizet, cu un libret de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy, după o nuvelă de Prosper Mérimée, în regia Marinei Emandi Tiron. În distribuţie: Ljubica Vranes, Alin Stoica, Mihaela Stanciu, Adrian Mărcan, Stanca Maria Manoleanu, Sidonia Nica, Lucian Corchiş, Ciprian Pahonea, Dragoljub Bajic, Daniel Filipescu. Dirijor: Vlad Conta.

* Corului Filarmonicii „George Enescu” susţine un concert, de la ora 19:00, la Ateneul Român sub bagheta dirijorului său, Iosif Ion Prunner. În program: Motetul „Sei Lob und Preis mit Ehren” de Johann Sebastian Bach; Sanctus şi Agnus Dei de Claudio Monteverdi; Fragmente din Sfânta Liturghie, Concertul nr. 1 şi Concertul nr. 2 de Gavriil Musicescu; Sabat Mater de Giuseppe Verdi. La pian: Andrei Licareţ.

* Pentru că Fabrica Pub este un loc unde prezentul se amestecă cu vibe-uri melancolice, Hanno Hoefer vă invită în fiecare miercuri, de la ora 19:30, la o seară autentică de blues. Alături de el, pe scenă vor urca şi alte nume din lumea blues-ului: Florin Giuglea – voce & chitară, Claudiu „Naşu” Purcărin – tobe, Laco Jimi – chitară & bas.

* Trupa clujeană Grimus revine pe scena din Expirat Club – Halele Carol, pentru un concert, pe care-l dă de la ora 21:00.

* Un concert extraordinar susţine trupa Direcţia 5, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* Muzica unei artiste simbol, Amy Winehouse, este celebrată printr-un show tribut excepţional dat de band-ul italian Why Amy, de la ora 21:45 în Berăria H.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.