Soluția pentru falimentul RADET a fost găsită! Nu vom rămâne fără apă caldă!

Conform administratorului special al RADET, Alexandru Burghiu, în cazul în care, pe 27 februarie, judecătorul sindic ar pronunța falimentul regiei de termoficare bucureștene, Primăria Capitalei are soluția pentru a asigura continuitatea serviciului public de termoficare.

Astfel, ieri, reprezentanții tuturor grupurilor politice din Consiliul General au fost de acord cu înființarea, cu vot de 2/3, a două companii. Una dintre acestea va prelua partea de activitate a RADET ce corespunde serviciului public, adică transportul, distribuția și furnizarea energiei termice, inclusiv contractele, licențele și autorizațiile necesare. Această companie ar putea să se numească „Termoenergetica”. Noua companie va prelua și angajații RADET.

O altă companie va primi contractele privind lucrările de înlocuiri de țevi și alte servicii ce nu se încadrează în noțiunea de serviciu public.

La RADET vor rămâne doar câteva active, printre care imobile, utilaje, mașini care sunt în patrimoniul privat al regiei, bunuri care vor fi executate de către creditori. Sistemul de transport, distribuție și furnizare a energiei termice este și va rămâne în proprietatea Municipiului București și va fi operat de către compania „Termoenergetica”. Nu se pune niciun moment problema întreruperii furnizării energiei termice către populație, dă asigurări Alexandru Burghiu.

La rândul său, administratorului special al ELCEN, Claudiu Crețu, spune că nu se pune niciun moment problema întreruperii producției de energie termică și electrică de către Electrocentrale București. Populația nu va rămâne fără căldură și curent electric, dă asigurări Crețu.

Planul de reorganizare al ELCEN rămâne în vigoare, iar Primăria Capitalei trebuie să preia business-ul de la această societate comercială de stat. Potrivit planului de reorganizare al ELCEN, municipalitatea bucureșteană trebuie să plătească 1,095 miliarde de lei și nu suma de 3,7 miliarde cât era întreaga datorie a RADET către ELCEN, a mai declarat Crețu.

Reprezentantul administratorului judiciar al RADET, Rominsolv, avocatul Gheorghe Piperea, susține că dorește ca, în timpul mandatului său, subvenția acordată de către Primăria Capitalei pentru toți bucureștenii să fie eliminată, pentru ca sistemul de termoficare să devină eficient din punct de vedere economic. Subvenția ar trebui acordată numai categoriilor defavorizate, susține Piperea.

Declarațiile au fost făcute la o dezbatere pe tema soluțiilor privind falimentul RADET.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.