Dragostea de animale – moft sau responsabilitate?

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor fără pedigree, derulată de ASPA în Capitală, s-a încheiat la sfârșitul anului trecut. Autoritățile spun că a fost un succes.

Cele 11 cabinete veterinare, înscrise în program, au asigurat, gratuit, bucureștenilor sterilizarea unui număr maxim de două animale de companie pentru fiecare posesor de animale din Capitală.

Reprezentanții ASPA spun că înmulţirea necontrolată a animalelor reprezintă una dintre cauzele principale ale abandonului.

Organizatorii campaniei au atras atenţia că sterilizarea este recomandată pentru o viaţă mai lungă și mai sănătoasă a animalului de companie, pentru că reduce riscul tumorilor și infecţiilor interne. Mai mult, este o obligaţie legală, iar amenzile ajung și la 10.000 de lei.

Pe de altă parte, la aproape un an de când Bucureștiul a interzis vânzarea de câini și de pisici fără pedigree, iar lanțurile de magazine au extins restricția în întreagă țară, în unele mall-uri încă există firme care funcționează după legea lor.

Iau, așadar, animale de la crescători neautorizați și pun în vânzare pui bolnavi și fără acte, fără să le pese că astfel încurajează afaceri ilegale.

Am discutat, astăzi, subiectul, În Comunitate, cu Tudor-Tim Ionescu, consilier la primăria capitalei, cu Andrei Mina Drăghici, președintele ASPA București și cu directorul de programe Vier Photen, Kuki Bărbuceanu.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.