Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 19 februarie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, astăzi au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:00, în cadrul medalionului Joseph L. Mankiewicz, 110 ani de la naştere (11 februarie), drama istorică „Julius Caesar”, adaptare după piesa lui William Shakespeare regizată în 1953, cu: Marlon Brando, James Mason, John Gielgud, Louis Calhern, Edmond O’Brien, Greer Garson, Deborah Kerr;

– de la ora 19:00, în ciclul Istoria filmului universal în capodopere, drama „Prin oglindă”, realizată în 1961 de cineastul suedez Ingmar Bergman, cu: Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand, Max von Sydow, Lars Passgård.

* În cadrul seriei de proiecţii de film intitulată „Cine Clásico Argentino”, de la ora 19:00 la Institutul Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38) rulează drama „Pizza, birra, faso”, realizată în 1997 de Israel Adrián Caetano şi Bruno Stagnaro, despre patru adolescenţi marginalizaţi care au alcătuit o bandă pe străzile din Buenos Aires, având ca „filosofie de viaţă” impresia că atâta timp cât nu le lipsesc berea, pizza şi ţigările, totul este suportabil.

MUZICĂ

* La Muzeul Naţional „George Enescu” – Palatul Cantacuzino, de la ora 17:00 începe spectacolul de muzică şi poezie „Aduceţi Basarabia acasă”, susţinut de: Corala „Divina Armonie”; sopranele Rodica Anghelescu, Cleopadra David şi Cristina Neacşu; actriţa Doina Ghiţescu. La pian: Ieronim Buga şi compozitorul Valentin Mandric.

* La sala mică a Ateneului RomânStagiunea de marţi seara are în program, de la ora 19:00, recitalul „Lovin’ the Wind” susţinut de Ioana Balaşa – flaut şi Adela Lörincz – pian, care interpretează: Suite de Trois Morceaux de Benjamin Godard, Fantezie de Gabriel Fauré, Trei romanţe de Robert Schumann, Variaţiuni pentru flaut şi pian în Mi de Frédéric Chopin, Aria lui Lensky din opera Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski şi Introducere și variațiuni din Trockne Blumen de Franz Schubert.

* Sala Mare a Ateneului Român găzduieşte, tot de la ora 19:00, spectacolul-eveniment sold-out „Căutarea tonului”, organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, pentru a sărbătorii pe Grigore Leşe, unul dintre cei mai apreciaţi artişti români, la împlinirea vârstei de 65 de ani. Spectacolul aduce în atenţie simbioza perfectă a muzicii tradiţionale româneşti cu cea clasică şi contemporană, în care sunetul de aur al flautistului Ion Bogdan Ştefănescu se va contopi cu vocea fără seamăn a lui Grigore Leşe

* Zoli Toth prezintă, de la ora 21:00 în Control Club, primul său proiect solo: „Home Alone, one man show”.

* Ana Coman lansează noul său single, „The Hunt”, în cadrul unui concert pe care-l susţine în Expirat Club – Halele Carol, începând cu ora 21:00.

* De la ora 21:30, în Berăria H este programat un concert al trupei Sarmalele Reci.

ALTE EVENIMENTE

* O nouă ediţie a „Conversaţiilor la muzeu”, cu tema „Eroine (in)vizibile”, începe de la ora 19:00 la Muzeul Naţional Cotroceni, în Salonul Cerchez. La această întâlnire, moderată de Matei Martin, ce abordează importanţa feminismului în trecut şi în prezent şi are în prim plan femei puţin cunoscute care au contribuit la căderea comunismului, participă poeta Ana Blandiana şi sociologul Laura Grünberg. Evenimentul se desfăşoară în contextul expoziţiei „Poloneze şi românce care au schimbat lumea”, deschisă până pe 27 februarie, în spaţiile medievale ale Muzeului.

* Tot de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu are loc o întâlnire cu Cătălin Augustin Stoica şi Marian Voicu despre volumul „România continuă. Schimbare şi adaptare în comunism şi postcomunism”, apărut recent în colecţia Istorie contemporană.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.