Statul finanţează şi anul acesta participarea firmelor private la târguri externe

Guvernul a aprobat continuarea a trei direcţii de finanţare pentru firmele româneşti care vor să facă export.

Cele trei programe, gestionate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, subvenţionează participarea la târguri internaționale, participarea la misiuni economice, precum și realizarea de studii de marketing.

”Firmele din România au nevoie să se dezvolte prin ieșirea pe piețele de export, iar prezența la târguri și expoziții relevante din afara țării și-a arătat beneficiile în ultimii ani. Trebuie să ieșim din afara zonei de confort și să accesăm piețe emergente din afara Uniunii Europene cu produse competitive și cu valoare adăugată mare”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Bugetul estimat pentru 2019-2020 este de 105,8 milioane lei, dublu decât cel din 2017 (respectiv de 48,9 milioane de lei). În 2018 bugetul a vizat 850 de firme prezente la 59 târguri internaționale sub pavilion național, precum și la 15 misiuni economice unde au fost prezente 150 de companii româneşti.

Sprijinirea, în ultimii ani, a firmelor interesate de export cu fonduri de la buget a a condus la creşterea exporturilor noastre: în 2015, au crescut cu 4,1%; în 2016, cu 5,1%; în 2017, cu 9,2%; în 2018, cu 8,1%.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.