Nu va urcati la volan dupa ce consumati alcool ori substante psihoactive

sdr

In noaptea de 16/17 februarie a.c., politistii Brigazii Rutiere cu sprijinul politistilor din cadrul structurilor de Ordine Publica au actionat pe principalele artere ale Mun. Bucuresti pentru reducerea riscului rutier in randul participantilor la trafic si combaterea conducerii autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.

Au fost aplicate 140 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 81.200 lei si au fost retinute 19 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric.

De asemenea, au fost intocmite 7 dosare penale, 3 dintre ele pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, 1 pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta substantelor psihoactive, 1 pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, 1 pentru conducerea unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat si 1 pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

In jurul orei 01.20, a fost depistat un bărbat în vârstă de 23 de ani care a condus un autovehicul pe Bd. Regina Elisabeta, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la INML pentru recoltarea de probe biologice.

In jurul orei 05.00, la intersectia dintre Bd. Camil Ressu si Calea Dudesti, a fost depistat conducatorul unui autovehicul in varsta de 20 de ani, fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la INML pentru recoltarea de probe biologice. A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice.

Recomandam respectarea regulilor de circulatie pt prevenirea producerii evenimentelor rutiere nedorite.

info: Brigada Rutiera a capitalei

foto: Radu Sofran

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.