Simona Halep pierde finala de la Doha

Sportiva din România nu a reuşit nici de această dată să–şi treacă în palmares turneul de la Doha. Elise Mertens adversara ei finală, a fost mai puternică mental şi fizic şi a reuşit să câştige în trei seturi cu 3-6, 6-4, 6-3.

Primul set a fost unul încâlcit, cu multe break-uri de o parte şi de alta şi cu multe mingi uşoare greşite de ambele jucătoare. Echilibrul este rupt de Simona, care de la 3-3, reuşeşte să fie mai hotărâtă în lovituri şi să plaseze mai bine şi mai în forţă mingiile importante. Sportiva din România îşi resetează aproape toate loviturile şi trece la un alt nivel, în care forţa şi acurateţea loviturilor nu mai pot fi contracarate de Elise Mertens.
Simona arată că şi-a reintrat în control total şi câştigă primul set cu 6-3.

În manşa secundă eleva lui lui Thiery van Cleemput se deplasează din ce în ce mai repede pe teren, loveşte necruţător, face 2-0 şi parcă belgianca nu-şi mai revine de la acel 3-3 din primul set. Cu toate acestea, Mertens reuşeşte să rupă ritmul Simonei, face un rebreak , strânge scorul la 2-1 şi cere un timeout medical, cu siguranţă pentru a o scoate din ritm pe jucătoarea noastră. Acest tertip acoperit de regulament dă roade, jocul Simonei scade din acurateţe, belgianca greşeşte mai puţin, face un nou break şi serveşte la 5-4 pentru set. Mertens simte că Simona este obosită şi nu mai are aceeaşi concentrare şi nu ratează ocazia, trecându-şi repede în cont setul second cu 6-4 şi trimite finala în decisiv.

Setul trei a început cu o adevărată bătălie în teren. Mertens a luat primele două game-uri după o luptă deosebit de aprigă de peste 10 minute, o luptă care a lăsat urme adânci în ceea ce priveşte condiţia fizică a celor două jucătoare. Belgianca se dovedeşte mai puternică fizic şi mental şi se impune în decisiv cu 6-3.
Simona Halep râmâne şi săptămâna viitoare în Emiratele Arabe, unde la juca la turneul de la Dubai.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.