Simona Halep o întoarce pe Svitolina în decisiv şi joacă în finală la Doha

Eleva lui lui Thiery van Cleemput joacă magnific, o întoarce pe Elina Svitolina în decisiv de la 4-1 şi câştigă o partidă cum rar se poate vedea. Simona o învinge pe ucrainiancă într-un final de infarct cu 6-3, 3-6, 6-4.

Primul set este câştigat de Simona cu 6-3, ea având controlul în teren aproape de la început. Mult mai concentrată şi motivată, sportiva noastră a lovit foarte puternic din toate poziţiile şi foarte aproape de linii. Acestă tactică aplicată de Simona, a ţinut-o mai tot timpul pe Svitolina în defensivă, departe de linia de fund a terenului, în timp ce jucătoarea noastră şi-a creat spaţiu de manevră pentru câştigarea punctelor.

În dedutul setului doi jocul Simonei scade din intensitate şi acurateţe. Svitolina simte momentul de slăbiciune al adversarei şi îşi iuţeşte jocul, reuşind să câştige mai multe puncte la rând şi să se distanţeze la 3-1. Ucrainianca rămâne în ofensivă, este mai proaspătă şi mai lucidă şi reuşeşte să-şi adjudece în oglindă, tot cu 6-3 manşa secundă şi să trimită partida în decisiv.

În setul trei declinul din jocul Simonei continuă. Svitolina se dovedeşte a fi într-o formă fizică şi mental superioară mult superioară şi se părea că finalul partidei este foarte aproape atunci când scorul arăta 4-1 pentru Svitolina. În acel moment începe să se producă o metamorfoză în jocul şi în gândirea Simonei. Jucătoarea din România parcă renaşte precun Pasărea Phoenix, are resurse fizice şi mentale nebănuite şi începe o cursă nebună de recuperare. Svitolina refuză să creadă ce i se întâmplă, dar jocul numărului doi mondial o aduce cu picioarele pe pământ.
Jocul Simonei este sclipitor şi fără greşeală. Sportiva din Constanţa egalează la 4 şi apoi câştigă decisivul cu 6-4 în stil de mare campioană.
Simona Halep o va întâlni în finala turneului de la Doha pe câştigătoarea din partida dintre Kerber şi Mertens.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.