Simona Halep se califică în semifinalele turneului de la Doha

Numărul doi mondial a trecut în minimum de seturi de adversara sa din turul trei de la Doha. Cu toate acestea, partida câstigată în final cu 7-6(1), 7-6(6) nu a fost de loc una uşoară.

Chiar dacă Simona Halep a controlat în momentele importante pardida, Julia Goerges s-a dovedit încă o dată o jucătoare puternică, cu un serviciu năpraznic şi lovituri bine plasate de la şold cu drive-ul.
Jucătoarea din România a condus în primul set cu 4-0, 5-2 şi a ratat două mingi de set. Simona îşi complică soarta din prima manşă, are ezitări la serviciu şi retur şi îi permite nemţoaicei să egaleze la 5, pentru ca apoi să se ajungă la tie break.

Eleva lui Thiery van Cleemput revine la jocul în forţă cu lovituri pe reverul adversarei, serviciul capătă din nou acurateţe, iar Simona se impune autoritar cu 6-1 şi îşi trece în cont în sfârşit primul set cu 7-6.
În manşa secundă se dă o bătălie aprigă pentru preluarea iniţiativei în teren. Gorgeous reuşeşte să facă break-ul destul de devreme şi o obligă pe Simona la o cursă de urmărire.

Se luptă cu ardoare pentru fiecare punct, iar în cele din urmă, jucătoarea noastră reuşeşte să revină şi să egaleze la 5, pentru ca apoi să preia conducerea cu 6-5. Nemţoaica serveşte pentru a rămâne în game şi reuşeşte să trimită şi setul doi în tie break. Nemţoaica a început puternic şi s-a distanţat destul de repede la 5-2. Dar până la urmă valoarea şi stăpânirea de sine în momentele cheie, i-au adus Simonei şi în tie break-ul setului doi victoria cu 8-6.
Simona Halep se califică din nou în semifinalele turneului de la Doha, unde o va întâlni pe Elina Svitolina.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.