Airbus renunță la construirea celui mai mare avion de pasageri din lume

Producătorul european de aeronave Airbus a declarat că va înceta fabricarea lui A380 „Superjumbo”, cea mai mare aeronavă de pasageri din lume.

Cel mai mare avion de pasageri din lume, cu până la 544 de locuri şi un preţ de catalog de 436 milioane de dolari, Airbus A380 a fost lansat în 2007.

Într-un comunicat, compania a anunţat că va efectua ultima livrare a aeronavei în 2021. Decizia vine după ce Emirates, cel mai mare client al lui A380, și-a redus comenzile.

Aeronava costisitoare s-a luptat să concureze cu modele mai eficiente și mai mici. Airbus a declarat că Emirates a redus comenzile A380 de la 162 la 123 de aeronave.

Airbus este un lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă, de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.