Revendicările taximetriștilor rezolvate de cei doi miniștri

Miercuri, 13 februarie 2019, la sediul Ministerului Finanțelor Publice, a avut loc întâlnirea ministrului Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb și viceprim-Ministrului, ministrul Interimar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Eugen Teodorovici, cu reprezentanții Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România – COTAR.

”Am avut discuţii cu domnul ministru Teodorovici şi cu doamna ministru Rovana Plumb. S-a pus la punct ordonanţa de urgenţă pentru săptămâna viitoare, care se va da. Este singura dată când suntem puţin mai optimişti că se va da această ordonanţă săptămâna viitoare”, a spus Vasile Ştefănescu, președintele COTAR.

La întâlnire au participat secretarul de stat Dragoș Titea, de la Ministerul Transporturilor, și secretarul de stat Sirma Caraman, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Agenda discuțiilor a vizat modificarea cadrului normativ actual în sensul eliminării ”pirateriei” din transporturi și trecerea activității de ”rent a car” la Autoritatea Rutieră Română – ARR.

”Așa cum am promis, la întâlnirea din 5 februarie 2019, v-am chemat la discuții alături de colegul meu Eugen Teodorovici și săptămâna viitoare va fi promovat cadrul normativ, care va cuprinde solicitările transportatorilor rutieri: eliminarea sintagmei ”în mod repetat” și trecerea activității de ”rent a car” la ARR. Sunt om de cuvânt și așa o să rămân. Transportul rutier este un segment important, care contribuie în mod semnificativ la bugetul național și încercăm să reglementăm o situație care a creat un minus la buget, prin practicarea unei activități ilicite. Dar așa cum dorim să eliminăm din legislație orice posibilitate de a încălca principiile concurenței loiale, tot așa ne dorim și urmărim să realizăm un cadru normativ care să asigure cele mai bune condiții de siguranță și confort pentru pasageri.” a declarat ministrul Interimar al Transporturilor, Rovana Plumb.

”Întâlnirea de astăzi a fost foarte utilă, pragmatică și concisă. Îi asigur pe reprezentanții COTAR că am înțeles exact care sunt problemele. În cel mai scurt timp vom adopta măsuri concrete pentru asigurarea atât a unui nivel înalt de calitate a transportului de persoane, cât și a unui mediu concurențial loial și corect în acest domeniu„, a precizat viceprim-ministrul, ministrul Interimar al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Eugen Teodorovici.

În urma discuțiilor s-a convenit, ca în perioada următoare, să fie promovate proiectele de acte normative convenite în urma întâlnirii

Sursa: Radu Șofran

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.