Ultimul caz de înșelătorie medicală – confirmat de Ministerul Sănătății

Diploma femeii care s-a dat drept medic la Spitalul Ilfov este falsă – a declarat astăzi Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ea a spus că Spitalul de Urgență Ilfov a încheiat cu falsul medic un contract de voluntariat care nu se încadra în prevederile Legii 78. Femeia a depus o diplomă de studii falsificată.

Reprezentanții Ministerului Sănătății vor depune plângere penală pe numele femeii.

Ministrul Sănătății a reiterat ideea potrivit căreia un medic este angajat în spitalele publice conform regulamentului, în cazul de la Spitalul de Urgență Ilfov fiind vorba, de fapt, de un contract de voluntariat.

Acesta este ultimul caz de inșelaciune din sistemul medical.

Este vorba despre Raluca Daniela Birsan, în vârstă de 30 de ani, care și-ar fi falsificat diploma de studii și, pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală, ar fi lucrat 10 ani cu pacienții la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

Referitor la dezvăluirile apărute in Mass-Media despre cazul presupusului medic Raluca-Daniela-Bârsan, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din București face urmatoarele precizări:

Persoana Raluca-Daniela-Bârsan nu figurează in evidențele Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. “Carol Davila” la studiile curiculare de licență si master.

Facultatea de Medicină a U.M.F. “Carol Davila” nu a eliberat niciodată o diplomă de licență pe numele Raluca-Daniela-Bârsan.

Cazuri de medici impostori au început sa apară de săptămâna trecută, cu italianul Mateo Politti.

El a lucrat ca medic estetician pentru cinci unitãti medicale din România, fãrã sã aibã acest drept. Italianul se află în arest preventiv.

Şi într-o comună din judeţul Ilfov a fost descoperit un bărbat care ar fi execitat, fără drept, profesia de stomatolog. Poliţiştii au deschis dosar penal în acest caz.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.