Lia Olguța Vasilescu își retrage candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltãrii

Sursa foto: www.radiocraiova.ro

Lia Olguța Vasilescu a anunțat cã a decis sã-și retragã candidatura pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltãrii, dupã o discutie cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.

‘Astãzi, în urma unei discuþii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotãrârea sa îmi retrag candidatura pentru funcþia de vicepremier si ministru al Dezvoltãrii. Un atac la CCR înseamnã o perioadã de cel putin o lunã si jumãtate de asteptare, perioadã în care activitatea guvernamentalã ar avea în continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România detine presedintia UE‘, a scris fostul ministru al Muncii pe contul sãu de Facebook.

Lia Olguţa Vasilescu precizează că îşi va continua mandatul de deputat PSD de Dolj.

Ea subliniază că nu a făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, dar adaugă că este convinsă că ar fi deblocat proiecte mari de infrastructură.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins de trei ori propunerea de numire a Olguţei Vasilescu la funcţia de ministru al Dezvoltării. Motivul: nu are experiența necesară, a făcut declarații controversate și a avut presiuni asupra justiției.

De asemenea, președintele mai spune că Vasilescu nu a promovat transparența ca ministru al muncii și că a făcut „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente” și „presiuni asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.