O Munteancă şi-o Olteancă, au produs minunea de la Ostrava în Fed Cup

Cine ar mai fi crezut că dublul de platină al Cehiei, Siniakova-Krejcikova, lider autoritar în lume , va pierde în faţa româncelor Irina Begu şi Monica Niculescu.
După ce am asistat la a doua înfrângere a Mihaelei Buzârnescu la simplu, toată lumea spunea, asta e, măcar pierdem în decisiv la dublu.

Imediat după ce Miki a pierdut la Siniakova, s-a dezlănţuit parcă juhadul de facebook.
De ce oare nu m-a surprins atitudinea ,,gigeilor născuţi prematur”, care au început să arunce cu noroi în căpitanul echipei Florin Segărceanu şi în celorlalţi membrii din staful tehnic. ,,Specialiştii” în ,,mulţimea vidă”, au aruncat la început cu noroi în Mihaela Buzărnescu, pentru ,,c-aşai unii români” şi apoi în staful tehnic, pentru că nu au trimis-o în teren la simplu în ultima partidă partidă pe Irina Begu sau pe Monica Niculescu.

E greu să le expli ,,unora” practic ce a gândit Segărceanu. Ei bine fostul component al echipei de Cupa Davis a României, a mers pe două variante : trei puncte la simplu, sau să le arunce în lupta finală pe Irina şi Monica, recent câştigătoare a turneului din Thailanda. Partea a doua a tacticii pregătite de conducătorul delegaţiei lotului naţional a dat roade din plin. Irina şi Monica un dublu bine sudat pe parcursul multor ani, un dublu cu foarte multă experienţă, un dublu odihnit şi foarte bine sincronizat în teren, a dat dovadă de mult calm, precizie şi imaginaţie, împotriva celor mai bune două jucătoare de dublu din lume, Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova. Probabil că dacă Siniakova nu ar fi jucat înainte cu Buzărnescu, alta ar fi fost situaţia, pentru că s-a văzut în setul decisiv, plusul de energie al fetelor noastre.

A fost o minune, sau o mare surpriză victoria fetelor la Ostrava ?
Da, a fost o minue făurită de două românce minunate, care nu au renunţat nici un moment la gândul de a câştiga meciul final şi de a produce o surpriză neplăcută pentru cehilor, dar o bucurie fără margini românilor de pretutindeni. !!!!!

Am trăit cu toţii o după amiază şi o seară magică, unică până acum în istoria tenisului feminin românesc. Cea mai valoroasă echipă a momentului de Fed Cap a României din toate timpurile, format din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan şi Monica Niculescu, s-a calificat în semifinalele prestigioasei competiţii pentru prima oară, unde va întâlni tot în deplasare, echipa Franţei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.