Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 februarie

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 19:00 are loc proiecţia documentarului „Le voyage du Petit Prince – Premieră în peretele sudic”, ce urmăreşte povestea a trei alpinişti români într-o ascensiune care pleacă de la un vis şi se concretizează într-o performanţă de răsunet mondial. Dincolo de firul epic, filmul investighează şi resorturile psihologice ale protagoniştilor, provocările exterioare, dar mai ales interioare pe care le pune o asemenea încercare. Proiecţia este urmată de o discuţie cu alpiniştii Teofil Vlad, Romeo Popa şi Zsolt Torok. Intrare liberă în limita locurilor disponibile.

* În cadrul Cinematecii Docuart, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, de la ora 19:00 este proiectat documentarul lui Pavel Cuzuioc, „Secondo me”, premiat la Docuart Fest pentru cea mai bună imagine, ce se concentrează pe personalul din Operele din Viena, Milano şi Odesa, oamenii aparent nesemnificativi, dar ale căror poveşti de viaţă sunt încărcate de esenţă.

MUZICĂ

* Biblioteca Naţională a României găzduieşte, de la ora 17:30, o serată-eveniment având ca temă principală aniversarea compozitorilor Felix Mendelssohn, Paul Constantinescu şi Modest Musorgski şi dialogul artelor. Participă: pianistul Dragoş Andrei Cantea şi pictorul Sorin Adam.

* De la ora 19:00, la Institutul Balassi, la invitaţia criticului muzical Ecaterina Stan, se prezintă publicului bucureştean clasa de canto a profesoarei Diana Munteanu Neacşu de la Liceul de Arte Octav Băncilă din Iaşi într-un recital vocal. Ilinca Sîrbu acompaniază la pian.

* În seara ce precede vernisajul expoziţiei Thinking/Not Thinking de la MARe / Muzeul de Artă Recentă, Martin Creed, aflat pentru prima oară la Bucureşti, îşi va prezenta lucrările, filosofia şi conceptele în stilul său caracteristic, într-un performance muzical live pe care-l susţine în Control Club, de la ora 19:00.

* Tot de la ora 19:00 se face accesul în Quantic Club pentru concertul susţinut de trupele: Árstíðir – grup islandez de indie-folk/post-rock cu influenţe clasice, Zammorian – grup post-psychedelic/progressive post-rock şi Brute – trupă originară din Bucureşti, îndreptată spre genul punk, cu influenţe de alternative.

EXPOZIŢII

* De la ora 16:30, la Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” (Str. Zborului, nr. 7-9, în apropierea bisericii Sf. Mina), are loc vernisajul expoziţiei „Brazii”, închinată de autoarea sa, Elena Murariu, martirilor şi eroilor din 1989 şi prezentată de curatorul Dan Mircea Cipariu şi părintele Gheorghe Holbea.

* La Galeria Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, de la ora 17:30 este vernisată expoziţia colectivă de pictură „Incursiuni subiective”, ce poate fi vizitată până pe 20 februarie. Curator: Constantin Hostiuc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.