Super Simo câştigă cu Pliskova, Cehia-România 1-2 în Fed Cup

Numărul unu din echipa României reuşeşte cu greu să câştige meciul cu numărul unu al Cehiei, Karolina Pliskova. Simona Halep se impune în trei seturi de mare luptă cu 6-4, 5-7, 6-4 şi aduce în avantaj echipa tricolorelor, după primul meci al celei de a doua zi al întâlnirii de Fed Cup cu deţinătoarea trofeului, Cehia.

Primul set a fost unul complicat pentru jucătoarea noastră. Un început bun cu break al Simonei, apoi aproape un dezastru provocat de Pliskova, care a servit impecabil şi a returnat foarte bine ducând scorul la 4-1. Încet încet, prima rachetă a României începe să anticipeze serviciile Pliskovei şi apoi să îi creeze un discomfort crescând prin schimburile prelungite de mingi. Simona revine în set, egalează la 4, întoarce practic soarta setului în favoarea ei prin încă un break la 5-4 şi îşi trece în cont imediat primul set cu 6-4.

În manşa a doua nu scăpăm de dramatism. Pliskova începe din nou foarte bine, face 3-1 şi apoi 4-1. Simona forţează din nou se apropie la 4-2, dar Pliskova nu cedează şi preia din nou iniţiativa cu 5-3. Halep nu este o jucătoare care să cedeze la acest scor, îşi ridică şi mai mult nivelul de joc şi reuşeşte să anuleze diferenţa de scor de pe teren, egalând la 5. Din păcate sportive noastră nu are răbdarea necesară pentru a juca punctele importante de la finalul setului şi pierde manşa a doua cu 7-5, iar Pliskova trimite meciul în decisiv.

În setul trei, miza, presiunea jocului, dar şi oboseala acumulată începe să-şi pună amprenta pe jocul ambelor combatante. Simona este mult mai prudentă, dar şi calculată, valorifică fiecare ocazie ivită şi riscă mai puţin. De partea cealaltă Pliskova începe să piardă din acurateţea şi forţa loviturilor şi nu mai reuşeşte să răspundă loviturilor venite de la adversară. Jucătoarea noastră preia iniţiativa în teren şi break-ul câştigat îi dă siguranţă şi încredere.. Simona demonstrează încă o dată că este o super jucătoare şi care dispune acum de un moral de mare campioană. Liderul echipei României reuşeşte până la urmă să-şi facă serviciul şi să-şi treacă în cont şi ultimul set cu 6-4.

Peste câteva minute vor intra pe teren în cel de al doilea meci de simplu Mihaela Buzărnescu şi Katerina Siniakova. Dacă Miki câştigă, România merge în faza superioară a competiţiei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.