Ultimii patru ani au fost cei mai calzi înregistrați vreodată

Ultimii patru ani au fost cei mai călduroşi ani înregistrați de la debutul măsurătorilor meteorologice, a declarat  ONU, care vede în această situaţie confirmarea încălzirii globale cauzată de nivelurile record de gaze cu efect de seră din atmosferă.

Într-un comunicat de presă, Organizația Mondială a Meteorologiei (OMM) a precizat că temperatura medie la suprafața globului în 2018 a fost mai mare cu aproximativ 1°C, adică peste cea înregistrată în epoca preindustrială (1850-1900). „Anul acesta (2018) se situează pe locul patru printre cei mai călduroşi ani înregistraţi vreodată”, continuă agenția ONU.

„Cu o temperatură mai mare cu 1,2 °C decât în ​​perioada preindustrială, anul 2016, marcat de influența unui El Niño puternic, îşi păstrează statutul de cel mai fierbinte an. În 2015 și 2017, diferența de temperatură medie în raport cu valorile preindustriale a fost de 1,1°C”.

ONU a luat ca referinţă anul 1850 în care au debutat măsurătorile sistematice ale temperaturilor de pe Glob.

Nici anul acesta nu se anunţă mai bun din punct de vedere meteo, a avertizat organizaţia.
Australia s-a confruntat înca din prima lună a anului cu cea mai fierbinte lună ianuarie înregistrată vreodată de meteorologi, în timp ce un val de frig extrem a cuprins zone importante din America de Nord.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.