Disputa dintre primarul Sectorului 4 și directoarea Colegiului Național Gheorghe Șincai continuă!

Managerul Colegiului Național ” Gheorghe Șincai”, profesoara Silvia Mușetoiu, refuză să semneze contractul de management, cu noua clauză care a fost introdusă prin hotărâre a Consiliului Local Sector 4.
Conform acestei clauze, Primăria Sectorului 4 se poate pronunța asupra oportunității achizițiilor publice ale unităților de învățământ, cât și asupra prețului de achiziție.
În urma acestui refuz de a semna contractul de management cu noua clauză, managerul de la Șincai a primit din partea Inspectoratului Școlar o somație privind încetarea finanțării unității de învățământ.
În vreme ce profesorii, și reprezentanții părinților de la Liceul Șincai au venit, astăzi, la ședința Consiliului Local pentru a susține poziția managerului Silvia Mușetoiu, spunând că primăria încearcă să le limiteze libertățile, edilul Daniel Băluță spune că autoritatea locală se va pronunța numai asupra oportunității și a prețului de achiziție.
„Dacă trebuie reparat acoperișul, se cumpără într-o etapă ulterioară pupitre. Dacă vine cineva să ceară un computer de 50 de mii de lei, ar putea fi o problemă”, explică Băluță.
Edilul mai precizează că orice unitate de învățământ are la dispoziție două variante pentru achiziția bunurilor și serviciilor de care școala are nevoie. Astfel, poate apela la procedura Primăriei Sectorului 4 sau poate să cumpere prin achiziție directă.
În cazul în care alege prima variantă, Primăria achiziționează bunurile și serviciile cerute de către unitatea de învățământ și răspunde pentru legalitatea acestei achiziții. Dacă achiziția se face direct de unitatea de învățământ, directorul acesteia răspunde, susține Băluță.
Edilul Sectorului 4 spune că acordul-cadru pentru achiziția bunurilor și serviciilor necesare unităților de învățământ permite menținerea unui preț constant la aceste bunuri și servicii, timp de patru ani.
Astfel s-au ajuns la o utilizare eficientă a banului public, eficiență ce a permis investiții în infrastructura rutieră și școlară, în reabilitarea termică etc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.