Vrem victoria cu Cehia în Fed Cup

Au mai rămas doar câteva zile până la întâlnirea de Fed Cup de la Ostrava cu Cehia.
România aliniază pentru partida cu câştigâtoarea ediţiei de anul trecut a prestigioasei competiţii, cea mai bună echipă din toate timpurile, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Ana Bogdan şi Monica Niculescu.

Echipa noastră pare să aibă acum destule şanse de calificare în faza superioară, ţinând cont de retragerea Petrei Kvitova. Chiar şi aşa, căpitanul nejucător al cehoaicelor Petr Pala, are la dispoziţie un lot foarte puternic format din : Karolina Pliskova (locul 5 WTA – simplu, 214 WTA – dublu), Katerina Siniakova (locul 38 WTA – simplu, 1 WTA – dublu), Marketa Vondrousova (locul 73 WTA – simplu, 99 WTA – dublu) şi Barbora Krejcikova (locul 213 WTA – simplu, locul 2 WTA – dublu).

Referitor la modul în care au făcut convocarea la echipă, căpitanul nejucător Aurel Segărceanu şi antrenoarea Alina Tecşor, au dat de înţeles că retragerea Petrei Kvitova ar fi o bună oportunitate ca România să încheie conturile cu Cehia chiar după partidele de simplu. Acest lucru ar fi ideal, pentru că în momentul în care s-ar ajunge la meciul decisiv de dublu, chiar dacă Irina Begu şi Monica Niculescu au câştigat acum câteva zile turneul din Thailanda, numerele 1 şi 2 în clasamentul WTA la dublu Siniakova şi Krejcikova sunt favorite, nemailuând în calcul susţinerea publicului.

Romania si Cehia s-au mai întalnit în Cupa Federatiei doar de doua ori, prima dată în 1980, si mai apoi in 2016 şi de fiecare data cehoaicele au câştigat pe final.
Acum Romania si Cehia se vor confrunta din nou pe 9 si 10 februarie în sferturile de finală ale Grupei Mondiale 1 la Ostrava, pe Ostravar Arena, în faţa a 12.500 de spectatori.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.