Niciun leu pentru persoanele cu dizabilități, în bugetul pe 2019!

100.000 de oameni rămân fără suport financiar. Autoritățile spun că bani sunt dar la forurile locale. La rândul lor, acestea trag un semnal de alarmă: nu-și vor putea permite după ce-și achită toate dările.

Legea spune clar: statul român are obligația de a le respecta dreptul fundamental la hrană, adăpost și îngrijire, pentru persoanele cu handicap, din bugetul de stat.

57.279 de copii din sistemul de protecție specială, orfelinate, vor rămâne fără banii de la buget pentru mai multe tipuri de servicii, precum plasamentul la rude de până la gradul IV, plasamentul la alte familii, plasamentul la asistenți maternali, servicii de tip rezidențial.

Cel mai probabil, în scurt timp, părinții copiilor cu dizabilități vor rămâne fără îndemnizațiile de handicap și salarii de asistenți personali.

Maria Mădălina Turza, președintele CEDCD, a declarat, tranșant, după întâlnirea cu ministrul Teodorovici, că „niciodată în istoria recentă a Românei, dizabilitatea nu s-a reflectat mai cinic în lista de priorități a țării, așa cum este ea transpusă în bugetul de stat”.

Invitată, astăzi, În Comunitate, Maria Mădălina Turza ne-a explicat, pe larg, procedura legală și soluțiile pentru această problemă.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.