Tibi Ușeriu, scos din cursa de la Cercul Polar din cauza degerăturilor la un picior

Ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu a fost nevoit să abandoneze competitia Yukon Arctic Ultra de la Cercul Polar la doar o zi după începerea cursei, din cauza unor degerături la piciorul drept, au anunţat colegii săi de la Asociaţia Tăşuleasa Social.

„Tibi a suferit degerături la degetele piciorului drept. Organizatorii l-au scos din concurs şi încearcă să îl transporte cât mai repede la spital, cu elicopterul. Sperăm că nu e atât de grav precum pare. Toate gândurile noastre bune merg acum spre Tibi. Din păcate, această cursă s-a oprit aici. Mulţumim din suflet pentru susţinere”, a fost mesajul celor de la Tăşuleasa Social.

Yukon Arctic Ultra a debutat în data de 3 februarie, iar Tiberiu Uşeriu reuşise să parcurgă, după o zi, aproximativ 90 de kilometri din cursa de aproximativ 700 kilometri (430 mile) la care se înscrisese.

Bistriţeanul a câştigat trei ani la rând ultramaratonul 6633 Arctic Ultra din apropierea Cercului Polar, iar noul ultramaraton l-a care s-a înscris, organizat tot în Canada, este considerat cel mai dur şi friguros din lume.

Tibi vrea să promoveze proiectul ″Via Transilvanica″⁣, un traseu turistic de o mie de kilometri, care va lega 10 judete ale tării.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.