7 persoane cu arsuri corporale de gradele I și II, în urma unei explozii

Sursa foto: www.dcnews.ro

7 persoane cu arsuri corporale de gradele I și II, in urma unei  explozii  urmate de incendiu,  la o secție de încărcare butelii, in localitatea Stei, judetul Bihor.

Asa reiese din informațiile primite pana la acest moment, de la Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta.

Update 23.444 dintre cele 7 victime prezintă arsuri la nivelul căilor aeriene, sunt în stare de conștiență și, preventiv, vor fi intubate. Celelalte 3 persoane au suferit arsuri de gr. I și II (pe față și membrele superioare) și sunt asistate medical la locul evenimentului.

Pentru eficientizarea misiunii de raspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului.

Salvatorii  intervin cu 5 ambulante SMURD și o autospeciala de transport victime multiple. In sprijinul militarilor,  la locul interventiei    s-au deplasat și doua echipaje ale serviciului județean de ambulanta.

Update 23,26 : la acest moment, se evalueaza persoanele surprinse. 7 dintre cele 10 persoane ( salariați aflați in tura de serviciu) sunt afectate de acest incident ( prezintă arsuri).

UPDATE ora 00.40:

Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat, o parte dintre autospecialele mobilizate să intervină la caz fiind întoarse din drum.

Purtătorul de cuvânt al ISU Crişana a mai precizat că, la această oră „se acţionează cu un efectiv de 40 de subofiţeri şi 3 ofiţeri, 2 medici, 3 asistenţi şi 2 ambulanţieri”.

Partea interesanta abia acum urmeaza: unde si cum vor fi tratati pacientii?!

Update: ora 1.20

(Cum autoritatile inca nu au invatat, sau nu vor, sa comunice in mod centralizat si telefonul  purtatorului de cuvant de la ISU Crisana  suna ocupat, justificat dealtfel, preluam ultimele informatii dintr-un ziar local) :

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat din cadrul MAI, în momentul producerii incendiului, se aflau în punctul de lucru 10 muncitori.  Arafat a declarat, la un post de televiziune  că dintre aceştia 7 au arsuri la feţe şi la mâini.

Conform spuselor lui Arafat, victimele vor fi triate după ce vor ajunge la Spitalul Județean Clinic de Urgenţă din Oradea. Medicii vor decide dacă trebuie trimişi la alte unităţi spitaliceşti. “

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, evenimentul s-a produs în jurul orei 22.20. „Din cele 10 persoane aflate la locul producerii evenimentului, 7 au suferit arsuri de gradul 1 şi 2, la nivelul feţei şi a membrelor”, a precizat Roşca pentru un ziar local.

Aceasta a mai precizat că incendiul a fost stins în jurul orei 22.50”.

Potrivit primelor evaluări făcute de echipajele medicale la faţa locului, „patru sunt în stare gravă, cu arsuri la nivelul căilor aeriene şi necesită asistarea respiraţiei, iar 3 sunt cu leziuni minore sau medii, sub 20% suprafaţă arsă, preponderent la nivelul mâinilor”, a declarat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU – SMURD Bihor.

Update ora 2.00

„Dr. Hadrian Borcea a declarat pentru BIHOREANUL că victimele care au răni mai puțin grave au pornit spre Oradea, fiind trasportate de echipajele de prim ajutor, în vreme ce muncitorii care se află în stare gravă vor fi aduși și ei la Oradea de îndată ce vor fi finalizate procedurile pentru ventilarea mecanică.

După ce vor ajunge la UPU, victimele vor fi evaluate și, în urma unor investigații amănunțite, medicii vor decide dacă va fi necesar transferul lor către alte spitale.

Revenim cu informatii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.