Daniel Băluță: Guvernul a inițiat o politică de compensare a decalajului de dezvoltare dintre Sectoarele Capitalei!

Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, spune că Guvernul a luat o măsură foarte importantă, în materia finanțării sectoarelor Municipiului București. Este vorba despre compensarea decalajului de dezvoltare între sectoarele Capitalei.
Sectoarele 1, 2 și 3 au atins un nivel mai ridicat de dezvoltare, ceea ce este foarte bine pentru Municipiul București. Însă, din păcate, celte trei sectoare – 4, 5 și 6, au un decalaj de dezvoltare foarte mare față de cele fruntașe, explică Băluță.

De aceea, politica Guvernului de a crește sume alocate pentru sectoarele Municipiului București, astfel încât să existe o sumă egală alocată pe cap de locuitor, indiferent că este vorba despre Sectorul 1 sau despre sectoarele 4, 5 și 6, este un câștig foarte mare pentru aceste sectoare, a declarat Băluță pentru București Fm. În acest fel, vor putea fi deblocate proiectele de investiții ale Sectorului 4, va putea continua și aici reabilitarea termică, va putea continua programul de reabilitare a unităților de învățământ și vor putea continua investițiile în infrastructură, a mai precizat edilul de la „Grand Arena”.

În context trebuie să amintesc faptul că, dacă în sectoarele 1 și 2 reabilitarea termică a blocurilor a fost aproape finalizată, în sectorul 1 proprietarii neavând de achitat nici o contribuție proprie, iar, în Sectorul 3, aceasta se află într-un stadiu destul de avansat, în celelalte trei sectoare ale Capitalei, reabilitarea termică nu s-a făcut aproape de loc sau a progresat foarte puțin. Asta în contextul în care, până anul trecut, Sectorul 1 a dispus de cel mai mare buget, a cărui valoare se ridică la un sfert din bugetul Municipiului București, în condițiile în care Primăria Capitalei trebuie să achite subvențiile la căldură și transport, iluminatul public, să întrețină marile bulevarde, să finanțeze lucrările de infrastructură pentru toți bucureștenii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.