Update! Părinții copiilor cu dizabilități sunt la Ministerul Finanțelor!

Update: Părinţii copiilor cu dizabilităţi sunt îngrijoraţi de faptul că Executivul lasă în sarcina autorităţilor locale plata serviciilor sociale!

Ei au mers, astăzi, în faţa ministerului Finantelor si ulterior au intrat la discutii cu Eugen Teodorovici.

Părinţii copiilor cu dizabilităti propun ca acei 150 de milioane de lei încasați din taxele pe care firmele le plătesc la Finanțe pentru că nu angajează persoane cu dizabilități să fie folosiți pentru plata hranei, adăpostului și îngrijirii acestor persoane vulnerabile.
Ministrul, Eugen Teodorovici spune că ideea este bună.

Ei au cerut o audiență, îngrijorați de faptul că Executivul lasă în sarcina autorităților locale plata serviciilor sociale.

Ministrul Eugen Teodorovici a primit, în urmă cu puțin timp, la discuții, un grup de 20-30 de persoane.

Pentru aproape 100 mii de oameni ce aparțin unor grupuri vulnerabile, statul român are obligația de a le respecta dreptul fundamental la hrană, adăpost și îngrijire.

După aprobarea bugetului de stat pe 2019, aceștia vor rămane fără apărare și asta în condițiile în care costurile care trebuiau asigurate din buget reprezentau costuri minime pentru un standard minim de servicii sociale.

Conform Proiectului de Buget, banii pentru responsabilitatea acoperirii acestor titluri bugetare pentru copiii din sistemul de protecție, copiii cu dizabilităti grave și adulții instituționalizați va reveni exclusiv autoritătilor locale.

Pe 31 ianuarie 2019, Ministerul de Finanțe a publicat Proiectul de Buget Național pentru anul 2019.

Guvernul a lăsat în sarcina autorităților locale plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și copii din orfelinate.

Autor foto: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.