Supermarket-urile din București ar putea fi închise sâmbăta și duminica! 

Viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat că va promova un proiect de hotărâre privind limitarea mijloacelor de aprovizionare a magazinelor la 3,5 tone, precum și închiderea supermarket-urilor sâmbăta și duminica.

”Supermarket-urile ar trebui să fie închise în timpul weekend-ului, pentru a avea timp să se aprovizioneze foarte bine”, a declarat Bădulescu.

În cadrul dezbaterii publice s-a vorbit și despre proiectul de hotărâre privind regulamentul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

Sursa foto: www.kristofer.ro

Marian Ivan, de la OPTAR, a cerut ca Primăria Capitalei să facă un regulament privind ridicarea mașinilor staționate neregulamentar, regulament care să fie aplicat în tot Bucureștiul, indiferent de administratorul drumului, adică dacă este vorba despre strada principală administrată de către Municipalitate, ori una secundară, administrată de către primăriile de sector.

”În același timp, ar trebui ridicate atât mașinile care au doar o singură roată pe carosabil și cele care sunt parcate pe pistele pentru bicicliști”, a cerut Marian Ivan.

Deputatul de București, Nicușor Dan, a cerut ca regulamentul să fie nuanțat, în funcție de realitățile din teren. Există zone centrale, unde sunt parcate multe mașini, care blochează traficul. Dar există și zone, precum Bulevardul Iuliu Maniu sau strada Dezrobirii, unde oamenii nu au unde parca.

”De aceea, regulamentul de ridicare ar trebui să fie nuanțat”, a cerut Nicușor Dan. ”Trebuie elaborată o hartă după care se vor face ridicările de mașini, cel puțin într-o primă etapă.”

Deputatul de București a mai spus că Primăria Capitalei ar trebui să administreze toate locurile de parcare din București și să perceapă taxe pentru toate mașinile parcate.

Sursa foto: www.puterea.ro

”Din aceste taxe ar urma să se construiască noi parcări”, a spus Nicușor Dan.

Viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a explicat că, pentru a încuraja folosirea transportului public, se va acorda gratuitate la transportul în comun la primul mijloc de transport folosit de la parcarea de tip park&ride.

Declarațiile au fost făcute la dezbaterea publică cu privire la proiectul de hotărâre privind regulamentul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Reamintesc faptul că, astăzi, începând cu ora 10:00, la Primăria Capitalei a avut loc o dezbatere publică privind Regulamentul de ridicare, transport, depozitare și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice, care fac parte din rețeaua principală de străzi a Municipiului București.

Pentru mai multe informatii, intra aici!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.