Servicii medicale de înaltă performanţă pentru diagnosticul și tratamentul deficienţelor de auz și a tuburărilor de echilibru

Sursa foto: www.scumc.ro

Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) a demarat procedurile instituţionale pentru continuarea procesului de achiziţie a aparaturii şi dispozitivelor medicale de ultimă generaţie.

În cadrul acestui amplu plan de investiţii, a fost achiziţionată şi o combină, de ultimă generaţie, vârf de gamă pentru diagnosticul şi tratamentul audiologic şi vestibular.

Sursa foto: www.scumc.ro

Infrastructura acesta permite ca, începând din această lună, pacienţii care se adresează specialişilor Secţiei Clinice ORL sau celor din Ambulatoriul SUUMC, să poată efectua investigaţii complexe pentru realizarea bilanţului audiologic şi vestibular, afecţiuni manifestate clinic sau paraclinic prin: deficienţe de auz; ţiuit în urechi (tinitus/acufene); vertij, ameţeli, tulburări de echilibru; formaţiuni tumorale şi leziuni de demielinizare la nivelul trunchiului cerebral.

Au fost finalizate toate demersurile necesare, atât pentru obţinerea avizelor de punere în funcţiune a aparatelor, cât și pentru a asigurarea accesului pacienţilor la acest tip de servicii de diagnostic de înaltă performanţă, prin intermediul sistemului naţional de asigurări de sănătate sau contra-cost, cu plata la casieria SUUMC.

Oferta serviciilor medicale oferite de cabinetul de audiologie din Ambulatoriul SUUMC cuprinde urmatoarele teste:

1. ATL – audiograma tonală liminară
2. Audiometria vocală
3. Impedancemetria ipsi și contralaterală
4. EFT – probe pentru testarea functionalităţii trompei lui Eustachio, pentru urechea cu timpan perforat sau neperforat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.