VIDEO: Alin Dincă, TROOPER – “A fost o dorință de a le oferi oamenilor o alternativă”

Alin Dincă a dat “Bună dimineața, București!” în calitatea de finalist cu TROOPER la selecția națională Eurovision cu ”Destin”.

Alin spune că nimeni din TROOPER nu a avut emoții. Au spart gheața cu o piesă-manifest, singura piesă cântată în românește din prima semifinal: ”Suntem una dintre trupele care nu a scris o piesă special pentru Eurovision. E o piesă Trooper pe care o simțim, am cântat-o, am rodat-o.”

Alin recunoaște că s-a bucurat mult când a auzit că semifinala va fi la Iași: “Le-am spus băieților că dacă mergem la Ștefan (n.r. Domnitorul Ștefan cel Mare) acasă, s-ar putea să fie cu noroc. Era cazul să facem și noi lucrul ăsta. M-am trezit într-o dimineață și am zis să aducem o pată de culoare, să vedem dacă trece sau nu trece. A fost o dorință de a le oferi oamenilor o alternativă.”

Dacă vrei să afli cum au perceput semifinala de la Iași, cum a simțit reacția publicului la piesă, ce mesaje a primit TROOPER legat de Eurovision, ce melodie i-a plăcut lui Alin Dincă, cum i-a venit ideea să combine opera cu rock-ul, vezi VIDEO.

“Mie mi se pare că muzica trebuie să unească suflete, nu să ne facă să ne certăm. Nemulțumirile mele legate de Eurovision nu pot fi rezolvate nici până peste 30 de ani. Am stat de vorbă cu o grămadă de oameni și am înțeles de ce trimitem acele piese în concurs. Noi trebuie să scriem muzică pentru oameni. Dar la noi au apărut speciile de compozitori pentru Eurovision și cântăreți pentru Eurovision.”

TROOPER au mers la Eurovision ca să ofere oamenilor un vibe pozitiv: “Trooper nu a participat niciodată în 23 de ani la niciun concurs. Am mers cu o piesă și daca oamenii o aleg, mergem la Eurovision. Iar dacă ajungem în Israel, o să fie un show 100% rock! Singurul lucru disonant o să fie Alin Stoica. Vreau să își păstreze linia aceea clasică.”

Selecția finală pentru Eurovision va avea loc la București în data de 17 februarie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.