Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 30 ianuarie

CINEMA

* Sala mică a Ateneului Român găzduieşte, de la ora 17:30, evenimentul „Antidot la Zadar” organizat de Fundaţia Culturală Memoria în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, în cadrul căruia sunt proiectate filmele „In vivo” şi „Antidot la zadar”, regizate de Cristina Chirvasie, şi este lansată revista „Memoria”, numărul 105-106 (nr. 4/2018 – 1/2019).

* La Institutul Goethe – Pavilion 32 (Cal. Dorobanţilor, nr. 32), de la ora 18:00 este proiectat în premieră documentarul „Copiii libertăţii”, realizat de regizoarea Ruxandra Ţuchel şi de Silviu Alexandru Andrei ca director de imagine şi fotograf, a cărui expoziţie de fotografie omonimă, vernisată cu această ocazie, poate fi vizitată până pe 8 februarie.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori rulează drama fantastică „A şaptea pecete”, realizată în 1957 de cineastul suedez Ingmar Bergman, cu: Max von Sydow, Gunnar Bjornstrand, Bengt Ekerot, Nils Poppe, Bibi Andersson.

MUZICĂ

* Tânăra pianistă Sînziana Mircea este solista concertului 100% Beethoven susţinut de Orchestra de Cameră Radio, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului italian Gian Luigi Zampieri, unul dintre ultimii discipoli ai maestrului Franco Ferrara. Programul serii cuprinde: Uvertura Coriolan, Concertul pentru pian nr. 4 în Sol şi Simfonia a II-a.

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti continuă Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM, cu un concert organizat, de la ora 19:00, în colaborare cu Fundaţia Remember Enescu.

* De la ora 19:45, în Berăria H începe o seară cu Fanfara cu Chef De Viaţă.

* Trupa Lost in 13, care a apărut datorită unei idei spontane în sala 13 a Universităţii de Muzică, cântă pentru prima oară în acest an în Green Hours, de la ora 20:00. Laura Benedek este invitatul special al serii.

* Las Poftas revin, de la ora 20:30, în Control Club cu un nou release, un split pe vinil cu Cold Brats, o trupă nouă din Bucureşti, cu membri Rotheads, Bastos şi Cardinal.

* Concertul susţinut de Şuie Paparude de la ora 21:00, în Expirat Club – Halele Carol, este sold out.

* Îndrăgita trupă Jukebox şi câştigătoarea X Factor 2018, Bella Santiago, dau concert în Hard Rock Café, începând cu ora 21:30.

BALET

La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe o reprezentaţie cu „Romeo şi Julieta” de Serghei Prokofiev, în regie şi coregrafia lui Renato Zanella cu: Cristina Dijmaru, Bogdan Cănilă, Valentin Stoica, Marco Corcella, Robert Enache, Lorena Negrea, Stefano Nappo, Laura Blică Toader, Virgil Ciocoiu, Monica Petrică, Vlad Toader, Irinel Manolovici. Dirijor: Tiberiu Soare.

EXPOZIŢII

* De la ora 18:00, în holul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” este vernisată expoziţia „Art Nouveau şi Natura”, ce poate fi vizitată până pe 21 februarie. Concepută ca o experienţă senzorială şi vizuală, expoziţia propune explorarea „templului naturii” evocat de Charles Baudelaire, unde se alătură simboluri, descoperiri ştiinţifice şi influenţe îndepărtate, parcurgând Europa secolului XIX, în trei spaţii în care ansamblul de imagini oferă o percepţie de ansamblu, dar şi la microscop asupra unui moment esenţial pentru artă şi pentru istoria ei.

* La Centrul Ceh, în galeria Future Museum, de la ora 19:00 are loc vernisajul expoziţiei „Between 100 and 30” a artistei Alexandra Croitoru, ce explorează diverse metode artizanale folosite în consemnarea şi recompunerea istoriei, plasate în afara marilor naraţiuni oficiale, în contextul Centenarului proaspăt încheiat şi intrării în cel de-al 30-lea an de la Revoluţie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.