Întâlniri capitale-Transportul medical aerian

  Aviaţia a avut  încă de la apariție  multiple întrebuinţări în viaţa socială, culturală şi economică, devenind astfel indispensabilă societăţii.

  Transportul aerian este mijlocul cel mai rapid şi sigur și nu ne putem imagina astăzi o societate în care să nu existe astfel de companii.

Servicii  medicale de urgenţă, instituţii de asigurare a ordinii şi siguranţei publice ori de intervenţie în situaţii de urgenţă funcționează cu sprijinul aerian al avioanelor şi elicopterelor.

Căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate sau a căror viaţă este pusă în pericol, pe uscat şi pe apă beneficiază de sprijinul aerian al forţelor de intervenţie.

Avantajele întrebuinţării aviaţiei sunt multiple: intervenţia se face în timp scurt, la distanţe mari, independent de căile de comunicaţii, pe uscat sau apă, cercetarea şi supravegherea aeriană pot fi executate atât ziua cât şi noaptea, datorită aparaturii specializate, evaluarea situaţiei şi intervenţia în zone greu accesibile sau periculoase: terenuri inundate, relief montan frământat, întinderi mari de apă, incendii, etc., reduc factorii de risc pentru alte forţe şi mijloace.

În același timp oferă cea mai bună rază de vizibilitate a zonelor de interes în comparaţie cu orice alt mijloc de observare terestru sau naval, asigură transmiterea în direct a imaginilor către un centru operaţional de conducere şi înregistrarea acestora, pentru evaluarea în timp real a situaţiei, conducerea şi coordonarea acţiunilor.

Timpul  de răspuns este redus și, implicit, poate creşte numărului de intervenţii medicale rezolvate.

Din păcate însă, numărul acestor mijloace de transport  medical este limitat. Numărul heliporturilor, la fel, este redus.

Mai multe despre intervențiile medicale aeriene și despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un heliport aflați în această seară la Întâlniri capitale.

Invitații Mihaelei Arion sunt: comandor în rezervă Romeo Lupu si Attila MÁRTON.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.