Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 28 ianuarie

CINEMA

Festivalul Internaţional de film antropologic „Culese din Balkani” reia proiecţiile speciale de film documentar, cu cea a producţiei americane din 2018 „Zakarpattia”, ce are loc, de la ora 19:00, la Cinema Muzeul Ţăranului. Regizorul Shaun Williams, urmăreşte povestea tarafului Manyo din micul oraş Teceu Mare de la graniţele Transcarpatiei (Maramureşul ucrainean) de-a lungul turneului lor anual prin Ungaria, şi explorează relaţiile complexe ale acestor muzicieni cu propria identitate romă-ruteană, în timp ce se străduiesc să îşi câştige existenţa în contextele post-socialiste pe piaţa de „world music”.

MUZICĂ

* Sub genericul „Armonii corale”, Corul Canticum, dirijat de Răzvan Rădos, interpretează bijuterii sonore din creaţia românească şi internaţională în cadrul unui concert susţinut de la ora 17:30, la Biblioteca Naţională a României, ca parte din proiectul ambiţios „Centenar pentru toţi – Sesiunea 2017 – 2020”, organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1, prin Centrul Cultural Sector 1.

* Cu ocazia „Zilei Memoriei 2019”, de la ora 19:00, la Institutul Italian de Cultură începe un concert susţinut clarinetistul Davide Casali şi pianistul Pierpaolo Levi care interpretează lucrări ale unor compozitori „degeneraţi” şi „concentraţionari” precum Leone Sinigaglia, Alberto Gentili, Ernst Krenek, Viktor Ullmann.

* Şcoala gimnazială de arte nr. 1, „Iosif Sava”, din Bucureşti se prezintă anual în concert la Institutul Balassi, unul susţinut astăzi, de la ora 19:00, de elevii remarcabilei profesoare de violoncel Ani Marie Paladi: Aida Popa, Iulia Coteanu şi Ştefan Iordachi, care vor interpreta lucrări de referinţă pentru tineret. Prezintă: criticul muzical Ecaterina Stan.

* De la ora 19:30, în Control Club, în seria de concerte Jazz Nouveau cântă, pentru prima dată în România, LIUN +The Science Fiction Band, proiect muzical berlinez creat în 2012 de vocalista elveţiană Lucia Cadotsch şi pianistul german Wanja Slavin.

EXPOZIŢII

* Vernisajul expoziţiei de fotografie „Dor de Vama Veche”, semnată de Andrei Bîrsan, are loc de la ora 18:00, în holul Globalworth Tower (Str. Barbu Văcărescu, nr. 201), unde poate fi vizitată doar până pe 1 februarie.

* Expoziţia personală a artistei Marinela Măntescu, este vernisată de la ora 18:00 la Artotecă (Şos. Mihai Bravu, nr. 4), unde rămâne deschisă până pe 1 martie în cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri” a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Moderatorul vernisajului este criticul de artă Radu George Serafim, care va vorbi despre universul vizual al artistei alături de invitatul special, Corneliu Vlad.

* Tot de la ora 18:00, la Galeria 2 ART a Centrului Cultural „Mihai Eminescu” al Sectorului 2 este vernisată o expoziţie cu lucrări semnate de artistele Lucia Juncu, Cornelia Căruntu şi Avanu Cerasela, ce vor putea fi admirate până pe 17 februarie. Prezintă: Luiza Barcan, critic de artă.

* „Lost and Found” se intitulează expoziţia studenţilor Erasmus+Semestrul I – Anul Universitar 2018 – 2019 ce este inaugurată, de la ora 18:00, la UNAgaleria, spaţiul expoziţional al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti din Combinatul Fondului Plastic (Str. Băiculeşti, nr. 29), unde poate fi vizionată până pe 3 februarie.

CARTE

La Clubul Ţăranului are loc lansarea volumului „Prizonier în ţara mea” de dr. Robert Stanciugel, ce însoţeşte conferinţa Institutului Fraţii Golescu prin care este comemorat, de la ora 18:00, Cristea Sandu Timoc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.