Poleiul da mari batai de cap bucurestenilor

sdr

Vremea nefavorabila a paralizat traficul in Capitala si i-a transformat pe bucuresteni in sinistrați.
Sinistrații sunt cei care trebuie să meargă la lucru, chiar daca-i sambata, ori sunt nevoiti sa iasa in oras sa isi rezolve diverse treburi.
Dar cum sa se deplaseze??
Daca trotuarele arată precum cele din fotografii??
Adică adevărate patinoare, acoperite de gheață, pe care, indiferent câte calitati de patinator sau buni bocanci ai avea, pur și simplu nu te poți ține pe picioare.
Dacă încerci să mergi pe asemenea trotuare, gheața și vântul îți vor veni de hac și vei ajunge, cu siguranță, la spital cu oasele rupte!
De aceea, oamenii circulă pe carosabil, expunându-se, desigur, pericolului de a fi accidentați de mașinile aflate în trafic si care circula cu viteza, dat fiind faptul ca pe carosabil s-a actionat cu material antiderapant.
Sinistrați sunt și cei care doresc să plece de acasă și își găsesc mașina blocată sub vreun copac prăbușit din cauza gheții acumulate pe crengile lui.
Aceste rânduri nu reprezintă un argument pentru defrișarea copacilor sub care își parchează câte un trist cazanul cu patru roți, dar totusi ceva ar trebui facut inainte ca drobul de sare, adica poleiul, sa faca victime omenesti.
Astazi nu a facut decat pagube materiale.

Astazi intre orele 7 si 13 angajatii ISU Bucuresti- Ilfov au gestionat peste 75o de solicitari din Bucuresti si inca 4o din Ilfov, cele mai multe pentru indepartarea copacilor cazuti pe carosabil sau pe masini.

text&foto: Mircea Apostolescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.