Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 24 ianuarie

Manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române

* Arcul de Triumf poate fi vizitat între orele 10:00 – 18:00 atât astăzi cât şi în zilele de 26 şi 27 ianuarie;

* La Teatrelli, de la ora 18:30 începe o dezbatere la care participă academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici şi managerul Muzeului Municipiului Bucureşti, Adrian Majuru.

* Teatrul Arte Dell’Anima prezintă, de la ora 19:00, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” (Str. 11 iunie, nr. 41) spectacolul „Fotograful Unirii” de Denis Dinulescu, regizat de Felix Crainicu, cu: Vlad Linţă, Dorin Enache şi Cezara Munteanu.

* La Casa Artelor „Dinu Lipatti” au loc:

– de la ora 19:00, vizionarea expoziţiei în aer liber „Unirea Principatelor Române – 24 ianuarie 1859”, istorie în imagini şi text a procesului unirii, bazat pe puternica apropiere culturală şi economică dintre Moldova şi Ţara Românească;

– tot de la ora 19:00, în Salonul de muzică, actorul Emil Boroghină susţine recitalul de poezie „Treptele Unirii”, o coproducţie Teatrul Notarra – Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova;

– de la ora 20:30, în acelaşi Salon de muzică, recitalul extraordinar de muzică corală românească dat de Corul Regal, dirijat de Andrei Stănculescu.

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 18:30, în ciclul Seara de Oscar rulează drama „The Lives Of A Bengal Lancer / Bengali”, film de aventuri inspirat de romanul lui Francis Yeats-Brown, regizat în 1935 de Henry Hathaway, cu: Gary Cooper, Franchot Tone, Richard Cromwell, Guy Standing, Kathleen Burke, Douglass Dumbrille.

* La Cinema Elvira Popescu ciclul lunar 2 din 3: vezi ce vrei vă propune două drame nordice:

– de la ora 18:30, „Despre oameni şi oi”, de Grímur Hákonarson, despre doi fraţi dintr-o vale izolată din Islanda, care, deşi trăiesc unul lângă celălalt, împărţind stilul de viaţă şi pământul cu turme de oi de rasă pură, nu şi-au mai vorbit de patru decenii, fiind obligaţi acum să îşi salveze animalele ca urmare a unei boli incurabile ce le afectează;

– de la ora 20:30, „Vânătoarea”, realizată de Thomas Vinterberg, cu: Alexandra Rapaport şi Mads Mikkelsen în rolurile principale.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine primul concert al săptămânii sub bagheta dirijorului Leo Hussain, de la ora 19:00, la Ateneul Român, având în program: Simfonia nr. 40, în sol, de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia nr. 4 de Gustav Mahler – solistă soprana Laura Nicorescu.

* A III-a stagiune a programului de jazz Artist in Residence continuă la ArCuB – Hanul Gabroveni (Str. Lipscani, nr. 84-90) cu concertul „The Land of Dreams”, primul din noul an, susţinut de la ora 20:00 de Sorin Zlat Quartet (Sorin Zlat – pian, Gianni Gagliardi din Spania – saxofon, Gianluca Renzi din Italia – contrabas şi Iulian Nicolau – baterie).

* Concertul acustic dat de byron de la ora 20:00 în Expirat Club – Halele Carol este sold out.

* BT Live revine în 2019 în Control Club, cu noi poveşti şi artişti reuniţi într-o serie de 5 show-uri, ce începe deseară cu un concert GOLAN, deschis, de la ora 21:00, de Ruben Keybo cu un live set.

* Anamaria Maranda & Easy Jazz Band vă aşteaptă cu sufletele deschise la concertul pe care-l susţin de la ora 21:00 în Clubul Ţăranului, pentru a vă încânta cu standarde jazz şi reorchestrări în manieră jazz.

* Lucia dă un concert în Hard Rock Café, de la ora 21:30.

SPECTACOLE

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe o reprezentaţie în limba italiană cu  „Madame Butterfly” de Giacomo Puccini, având în distribuţie pe Madeleine Pascu, Liviu Indricău, Sidonia Nica, Cristina Eremia, Vasile Chişiu, Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Iustinian Zetea.

* Quantic Club găzduieşte, de la ora 20:00, un spectacol umanitar de Stand up Comedy susţinut de Mihai Bobonete, Sorin Pârcălab, Mihai Rait şi Cosmin Natanticu. Banii strânşi prin vânzarea de bilete vor fi donaţi pentru construirea primului spital de Oncologie şi radioterapie pentru copii din România.

ALTE EVENIMENTE

* Dr. Ruth Oren, de la Universitatea din Haifa, Israel, susţine conferinţa „Ierusalim văzut de fotografii săi”, de la ora 18:30, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti (Bd. Ion C. Brătianu, nr. 2).

* Expoziţia „How we look at things / Totul e o chestiune de perspectivă” este vernisată, la ora 19:00 la Atelier 030202 (str. Sf. Vineri, nr. 11), unde, până pe 23 februarie este prezentat acest proiect realizat de artiştii Beate Hecher & Markus Keim (Austria), Cătălin Burcea (România) şi Ivelina Ivanova (Bulgaria). Curator: Răzvan Ion.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.