VIDEO: Vacanţele, o păcăleală de 1 Aprilie?

Au curs amenzile, luna aceasta, pentru 13 agenții de turism și ANAT. Sumă totală: 2,45 milioane de euro. Consiliul Concurenței a dat verdictul: coordonarea comportamentului pe piața comercializării produselor turistice prin agenții de turism.

Cu alte cuvinte, o înțelegere mică pe sume…mari. Și…altfel spus, oamenii au schimbat informații sensibile din punct de vedere concurențial, cu scopul de a nu permite scăderea prețurilor produselor și pachetelor turistice comercializate. Astfel, agențiile de turism nu au redus, sub un anumit nivel, prețul de vânzare către clienți. De asemenea, acestea au limitat sau au eliminat campaniile promoționale ale companiilor concurente care ofereau reduceri sau gratuităti.

Și nu s-au oprit aici: și-au impărtit numărul de locuri în avioanele contractate pentru zborurile de tip charter pentru a limita astfel, în mod artificial, oferta în vederea creșterii prețului de vânzare. Toți și-au recunoscut vina și au beneficiat de clemență: amenzi mai mici sau deloc. Oamenii însă și-au ratat vacanțe, au plătit mai mult sau n-au mai ajuns în locurile preferate.

Operatorul de turism, Mădălin Măncilă, și avocatul Adrian Cuculis au venit, astăzi, În Comunitate, să ne vorbească despre amenzile primite de companii, despre vacanțele sigure și despre cum să ne ferim de înșelătoriile tour operatorilor.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.