Comisarul UE Cecilia Malmström vine la Bucureşti la o sesiune de ”Dialoguri cu cetățenii”

În cadrul unei întâlniri de lucru care a avut loc pe 22 ianuarie, la Bruxelles, Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, și Cecilia Malmström, comisarul UE pentru comerț, au cazut de acord cu privire la organizarea la Bucureşti a unei sesiuni de ”Dialoguri cu cetățenii”, în extensia Reuniunii informale a Consiliului Afaceri Externe – Comerț din perioada 21-22 februarie. Cei doi oficiali vor discuta cu publicul despre stadiul negocierii acordurilor de liber schimb ale Uniunii Europene cu alte ţări sau piețe.

Întâlnirea din 22 ianuarie a avut loc înaintea dezbaterii de azi din Comisia pentru Comerţ Internaţional (INTA), discuţiile fiind focusate asupra viziunii şi priorităţilor politicii româneşti pe durata mandatului la Preşedinţia Consiliului UE, dar şi asupra contextului mai larg, mai exact asupra dosarelor principale care trebuie gestionate în această perioadă dificilă, marcată de Brexit.

În aceeaşi zi, Ștefan-Radu Oprea s-a întâlnit cu raportorul pentru negocierile comerciale cu Mercosur, europarlamentarul Jose Ignacio Salafranca Sanchez-Neyra. Mercosur este alianţa comercială a celor mai puternice state din America de Sud.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.