Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 23 ianuarie

CINEMA

* Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 50) prezintă în cadrul Clubului de Film, de la ora 18:30, prima parte a documentarului „Minunile lumii – Ecaterina cea Mare şi Ermitajul”. Cea de-a doua parte va fi prezentată în data de 30 ianuarie.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00, în ciclul Seara marilor autori rulează comedia dramatică şi romantică „Surâsul unei nopţi de vară”, regizată în 1955 de Ingmar Bergman: cu: Ulla Jacobsson, Eva Dahlbeck, Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand, Bibi Andersson.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 este proiectată, în avanpremieră, drama „Dogman / Frizerul de câini” realizată de Matteo Garrone. Proiecţia este prefaţată de Floriela Grapini care va vorbi despre cei 130 de câini abandonaţi pe care-i are în grijă, ca parte a unei campanii de hrănire şi ajutorare a câinilor abandonaţi.

MUZICĂ

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti continuă Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM cu un recitalul în trio susţinut, de la ora 19:00, de flautista Cezara Comşa, pianista Anamaria Biaciu-Popa şi violoncelistul Bogdan Eugen Popa.

* Stagiunea „SalutCULTURA”, organizată de Primăria Sectorului 6, debutează în 2019 cu concertul interpretat, de la ora 19:00, la CinemaPRO, de Orchestra Simfonică Bucureşti, avându-l ca dirijor şi solist pe David Lefèvre, prim Concertmaestru al Filarmonicii din Monte Carlo. În program: suita „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi şi „Cuatro Estaciones Porteñas” de Astor Piazzolla.

* În Berăria H are loc Rock de dat cu capul #2. Programul (aprox.): Salmastra (de la ora 20:00), Ura de După Uşă (de la ora 20:45), Timpuri Noi (de la ora 21:40), Implant Pentru Refuz (de la ora 22:40) şi Kempes (de la ora 23:50).

* CTC dă un concert în Expirat Club – Halele Carol, începând cu ora 21:00. Warm-up & after: DJ Nasa.

* Bogdan Şerban şi Alexandru Anghel asigură muzica pentru ediţia de Dancefloor Mixology, ce începe de la ora 21 în Control Club.

EXPOZIŢII

* În Apartamentul Cuza din Muzeul Naţional Cotroceni, la ora 18:00 este vernisată expoziţia „România 160. Unirea Principatelor Române”, ce are în centru său epoca lui Alexandru Ioan Cuza şi rememorarea evenimentelor care au marcat anii de domnie ai acestuia.

* La ora 18:30 la Elite Art Gallery (Piaţa Naţiunilor Unite nr. 3-5, bl. B2) are loc deschiderea expoziţiei „Pictură / Binom Contemp”, semnată de artiştii Ionuţ Theodor Barbu şi Florin Mocanu, ce poate fi  vizionată până pe 6 februarie.

ALTE EVENIMENTE

* Proiectul de dezbateri culturale pe teme de actualitate Cafeneaua critică vă propune o discuţie despre expoziţia „Afinităţi elective/ FIG 3”, care-i reuneşte, de la ora 18:30, la Galeriile Carol (Bd. Carol I, nr. 59, et. 1), pe pictorii Ioan Iacob şi Florentina Voichi şi pe sculptorii Doru Covrig, Mircea Roman şi Aurel Vlad.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38) de la ora 19:00 începe o seară dedicată scriitorului Nikos Kazantzakis şi lansării romanului „Grădina de piatră”, tradus în limba română de Alexandra Medrea-Danciu şi apărut în colecţia „Raftul Denisei”, coordonată de Denisa Comănescu.

* Tot de la ora 19:00 Institutul Balassi din Bucureşti sărbătoreşte 50 de ani de la prima ediţie a revistei de cultură a studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, „Echinox”, fondată în decembrie 1968 de Eugen Uricaru şi Marian Papahagi. Invitaţi: Balázs Imre József, Karácsonyi Zsolt şi Ion Pop.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.