Stocurile de vaccin antigripal vor fi suplimentate!

Aproximativ 10.000 de doze suplimentare de vaccin antigripal vor fi distribuite în țară până la sfârșitul săptămânii! Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

„Săptămâna trecută, de la Direcţiile de Sănătate Publică ne-au venit solicitări pentru a suplimenta aceste doze (de vaccin antigripal – n.r.). În acest moment, la Ministerul Sănătăţii se analizează această situaţie şi pot să vă spun că vom redistribui în teritoriu cantităţi suplimentare – aproximativ 10.000 de fiole săptămâna aceasta spre final”, a afirmat Sorina Pintea, la Bruxelles, după audierea în Comisia de Sănătate a Parlamentului European.

Ministrul Sănataţii, Sorina Pintea, a mai precizat că se aşteaptă rapoartale Institutului de Sănătate Publică pentru a stabili dacă există sau nu epidemie de gripă.

În ceea ce priveşte monitorizarea bolii în şcoli, demnitarul a precizat că trierea copiilor se poate face de către cadrele didactice la cursuri, conform unui memorandum semnat între Ministerul Sănătății și cel al Educației.

Vă reamintim că, de la începutul sezonului rece, 28 de persoane și-au piedut viața din cauza gripei. Specialiştii atrag în continuare atenţia că vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de protecţie împotriva gripei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.