Simona Halep se opreşte în optimi la Australian Open

Liderul mondial nu reuşeşte să treacă de Serena Williams şi se opreşte în optimi la turneul de la Australian Open. A fost un meci de mare luptă, în care Simona a reuşit să revină şi să egaleze situaţia la seturi, dar până la urmă Williams a câştigat cu 6-1,4-6, 6-4.

Primul set a fost la dispoziţia Serenei Williams, iar Simona parcă a fost din nou timorată de prezenţa sportivei din Statele Unite. Jucătoarea noastră a fost trădată de serviciu, precum şi de loviturile în lung de linie., ea nereuşind să-şi pună în aplicare planul de a o plimba pe colţuri pe adversară. Williams încheie repede conturile în primul set cu 6-1 după numai 20 de minute de joc.

În manşa a doua, sportiva noastră forţeză şi reuşeşte să echilibreze balanţa jocului. Liderul mondial ţine mai mult mingea în joc, serveşte mult mai bine şi reuşeşte de asemenea să-i pună mai multe probleme în teren americancei. Se merge cap la cap şi se ajunge până la 4-4. Jocul Simonei este în continuare mult mai consistent, mai în vizteză, cu lovituri care încep să găsească colţurile terenului, moment în care mult mai masiva sa adversară începe să facă pasul înapoi. Sportiva din România îşi face serviciul şi apoi îi face breack-ul adversarei şi egalează la seturi cu 6-4.

În setul decisiv, jocul celor două combatante ne arată adevărata frumuseţe a tenisului. Simona şi Serena fac un adevărat regal pe arena Rod Laver. Egalitatea persistă până la 3-3, moment în care jucătoarea noastră îşi pierde serviciul şi americanca preia conducerea cu 4-3. Serena simte căderea din jocul Simonei, îşi fructifică avantajul şi închide decisivul cu 6-4.

Din păcate sportiva din România după ce anul trecut a jucat finala la Australian Open, finală pe care a pierdut-o cu Wozniacki, anul acesta părăseşte competiţia de la Melbourne în faza optimilor.
Serena Williams va juca în sferturile Grand Slam-ului din Australia împotriva cehoaicei Karolina Pliskova, care a trecut în optimi de Garbine Muguruza.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.