Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat astazi o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Cluj-Napoca – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, al unui pacient internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Pacientul – care a fost însoțit de mama sa și a primit îngrijiri medicale, în timpul zborului, de la o echipă medicală din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București – a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din București.

Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport  Aerian la ora 3.45, și s-a întors în București, cu pacientul, la ora 6.17, a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu și maiștrii militari Gabriel Stancu și Mihai Avram, iar echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoș Tudose – medic, sergentul major Georgel Grigore – asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu – medic și Marian Drăghici – asistent.

Foto: MAPN

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.