Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 18 ianuarie

CINEMA

* Două proiecţii mai speciale au loc la Cinemateca Eforie:

– de la ora 16:30, în cadrul medalionului Sergio Leone, 90 de ani de la naştere (3 ianuarie), comedia „S-a furat un tramvai”, co-regizată în 1954 împreună cu Mario Bonnard şi Aldo Fabrizi, cel din urmă jucând în film alături de Carlo Campanini, Juan de Landa şi Lucia Banti;

– de la ora 18:30, rulează la cererea spectatorilor drama biografică „Lawrence al Arabiei”, adaptare după scrierile lui T. E. Lawrence regizată în 1962 de David Lean, cu: Peter O’Toole, Anthony Quinn, Alec Guinness, Jack Hawkins, Omar Sharif, José Ferer, Anthony Quayle, Claude Rains.

* La Cinema Elvira Popescu, Oscar Weekend are azi în program două filme:

– de la ora 18:00, propunerea Danemarcei la Oscar, thriller-ul „Vinovatul”, de Gustav Möller cu Jakob Cedergren în rolul principal;

– de la ora 19:45, propunerea Belgiei pentru premiul Oscar, drama transgender „Girl / Balerina”, realizată de Lukas Dhont, cu Victor Polster în rolul titular.

Programul complet al evenimentului Oscar Weekend îl puteţi găsi aici.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii sub bagheta dirijorului Yoav Talmi, având ca solist pe Carlo Torlontano, iar în program: „Simfonia Linz” de Wolfgang Amadeus Mozart; Sinfonia „Pastoritia” pentru alphorn şi orchestră de Anton Zimmermann; The great Horn of Helm, pentru alphorn şi orchestră de Giovanni D’Aquila şi Variaţiunile Enigma de Edward Elgar.

* Tot de la ora 19:00, la Institutul Balassi (Str. Gina Patrichi, nr. 8) are loc o Seară de lieduri „In memoriam Bács Lajos”, mentor al Festivalului Muzicii Maghiare. Soprana Adriana Gheorghişor, acompaniată de pianista Ioana Ionescu, interpretează Şapte lieduri pe versuri de Clement Marot compuse de George Enescu, Trei sonete Petrarca de Ferenc Liszt şi Cinci cântece de Tiberiu Brediceanu.

* De la ora 20:00 se face accesul în Quantic Club pentru concertul susţinut de trupele Orkid, Zammorian şi Coven Clash. Evenimentul este primul din IIIxIII, o serie de trei concerte cu câte trei trupe.

* Green Ties the band dă un concert în Clubul Ţăranului, în deschiderea căruia, de la ora 20:00 cântă Barbarossa Samba Group.

* Hard Rock Café sărbătoreşte 11 ani de la deschidere, printre atracţiile serii numărându-se concertul susţinut de trupa The Band, de la ora 22:30.

* O Seară Grecească are loc în Berăria H, unde, de la ora cu 23:15 cântă Nikolaos Papadopoulos şi band-ul său.

SPECTACOLE

* La Teatrul Nottara – Sala CaféNott, de la ora 19:30 începe spectacolul „De ce îl iubim pe Eminescu”, în care suflul romantic se va îmbina cu simboluri ale spaţiului estetic şi cultural românesc prin alăturarea unor fragmente din poeziile Poetului Naţional cu muzica a doi importanţi compozitori: George Enescu şi Belà Bartok. Protagonişti: Ansamblul Musica Viva, format din pianista Andreea Butnaru şi violoncelistul Florin Mitrea, actriţa Ioana Calotă şi Alexandru Philippide, vocea poeziei.

* La Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor, de la ora 19:00 are loc premiera oficială a spectacolului „Femeia, eterna poveste” al Teatrului „Stela Popescu”, în regia lui Attila Vizauer după un scenariu de Ema Stere. Cu: Ana Maria Ivan, Eugeniu Cozma, Sandu Aurel Sorin, Crina Matei / Irina Cărămizaru, Daniel Filipescu.

CARTE

* La Casa de cultură „Friedrich Schiller” (Str. Batiştei, nr. 15) la ora 19:00 are loc evenimentul de lansare a traducerii în limba română a lucrării „Povestirile lui Belzebut către nepotul său” de G.I. Gurdjieff.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.