Muzeul Municipiului București lansează o serie de 26 de filme documentare dedicate patrimoniului și istoriei Capitalei

Muzeul Municipiului București oferă un dar inedit comunității, transpunând conținut relevant despre toate expozițiile tematice și permanente, precum și despre istoria reședințelor muzeale, în filme documentare puse la dispoziția tuturor pe site-ul instituției –muzeulbucurestiului.ro
Informații noi, utile, imagini din trecut sau de actualitate sunt oferite de experții MMB în interviurile pe care le-au acordat. Este, pentru lumea muzeală, o nouă manieră de a comunica online și de a prezenta materiale cu valoare adăugată.

Muzeul Municipiului București îi invită pe amatorii de filme documentare să vizioneze toate cele 26 de pelicule în tihna propriei locuințe, urmând ca apoi, atunci când vor vizita expozițiile, să vadă cu alți ochi și să înțeleagă în profunzime și detaliu tot ceea ce li se va revela spre cunoaștere.
O serie specială, intitulată „București – prezent și prognoză”, este dedicată istoriei Capitalei. Pe parcursul a patru episoade speciale se pătrunde în Timpul Orașului București. Istoria sa începe din Evul Mediu, apoi sunt oferite detalii despre Bucureștiul secolelor XIX și XX și ajunge până în prezent. Miniseria oferă o perspectivă integrată referitoare la viața strămoșilor noștri, ajungând până la viața bunicilor noștri de acum 100 de ani. Firul narativ descrie și anii de război și de ocupație străină pentru o bună parte din România, printre care și Capitala țării. De la discurs, la vestimentație, de la cotidian la sistemul medical, regalitate și noi mitologii politice, toate sunt incluse în această video-biografie istorică.

Aceasta este prima serie a proiectului, noi filme documentare urmând a fi prezentate și postate pe site-ul Muzeului Municipiului București îndată după finalizarea lor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.