Cinema, muzică şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 17 ianuarie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 17:30, în cadrul medalionului Serghei Paradjanov, 95 de ani de la naştere (9 ianuarie), comedia „Un meci neobişnuit”, realizată în 1958, cu: Ludmila Sosiura, G. Karpov, Elena Kovalenko;

– de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar, comedia – musical „Gold Diggers of 1935 / Parada aurului 1935”, regizată de Busby Berkeley şi premiată pentru cântecul original „Lullaby of Broadway”, cu: Dick Powell, Adolphe Menjou, Gloria Stuart, Alice Brady, Hugh Herbert.

* La Cinema Elvira Popescu, de astăzi începe evenimentul Oscar Weekend. Primele două filme proiectate sunt:

– de la ora 18:30, drama romantică „Războiul rece”, propunerea Poloniei la Oscar, realizată de Pawel Pawlikowski, cu Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza;

– de la ora 20:30, drama „Donbass”, propunerea Ukrainei pentru Oscar, realizată de Sergei Loznitsa, cu Valeriu Andriuţă, Boris Kamorzin, Tamara Yatsenko.

* Institutul Italian de Cultură reia de astăzi programul Joia la film. Prima producţie, ce rulează de la ora 19:00, este comedia „Pazze di me”, de Fausto Brizzi, cu Francesco Mandelli, Loretta Goggi, Chiara Francini, Claudia Zanella.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Yoav Talmi, având ca solist pe Carlo Torlontano, iar în program: „Simfonia Linz” de Wolfgang Amadeus Mozart; Sinfonia „Pastoritia” pentru alphorn şi orchestră de Anton Zimmermann; The great Horn of Helm, pentru alphorn şi orchestră de Giovanni D’Aquila şi Variaţiunile Enigma de Edward Elgar.

* RoadkillSoda aniversează doi ani de la lansarea primului album acustic, „Space Echo & Time”, cu un concert ce începe de la ora 20:00 în Control Club, unde îi vor avea ca invitaţi speciali pe Lucia şi Paolo Profeti. De la ora 23:00, în aceeaşi locaţie muzica este asigurată de Herodot.

* E.M.I.L. susţine un concert în Expirat Club – Halele Carol în deschiderea căruia, de la ora 21:00 cântă Zero Fox Given.

* The Motans revine în Hard Rock Café, cu un concert ce are loc de la ora 21:30.

OPERĂ

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe o reprezentaţie în limba franceză cu „Faust” de Charles Gounod, cu un libret de Jules Barbier şi Michel Carré după opera literară scrisă de Goethe. Din distribuţia acestui spectacol pus în scenă de Alexandru Tocilescu, fac parte: Alexandru Badea, Marius Boloş, Daniel Pop, Florin Simionca, Crina Zancu, Sorana Negrea, Mihaela Işpan. Dirijor: Tiberiu Soare. Cu participarea Corului şi a unor solişti ai Baletului Operei Naţionale Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.