VIDEO: Bucureștenii îngheață în case, RADET rezistă!

E frig în Capitală, și nu doar afară, ci și în apartamente. De la sfârșitul anului trecut, în toate sectoarele Bucureștiului, centralele RADET au intrat, pe rând, în colaps.

În apartamente, în miezul iernii, termometrele nu ating 20 de grade, iar apa caldă este, cel mult, călâie dacă nu lipsește cu desăvârșire.

Locuitorii cartierului Drumul Taberei, de exemplu, din București, se plâng din nou că nu au căldură în case. Unii s-au gândit chiar să dea RADET București în judecată, pentru că plătesc un serviciu de care nu beneficiază așa cum trebuie.

Problemele ar fi apărut în urmă cu 4 ani, însă iarna aceasta este cea mai grea de până acum. De altfel, și avariile au fost multe.

Una dintre cauze ar fi la țevile vechi de peste 50 de ani, ce înseamnă o treime din toată reţeaua Capitalei. Cu aceeași problemă se confruntă, însă, toate sectoarele Capitalei.

Fără investiții, cu țevi de zeci de ani, cu politicieni și primari care nu și-au dat interesul, RADET este pe punctul de a nu mai rezista.

De ce a ajuns regia în această situație și ce se poate face, ne-au spus, astăzi, În Comunitate, Gabriel Dumitrașcu, fost director al consiliului de administrație, și Mircea Apostolescu, reporter Bucurestifm.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.