Incendiile continuă să facă victime în rândul copiilor

Astăzi, în jurul orei 12:00, doi minori (de 9 luni și de 3 ani) au căzut prada flăcărilor, într-un incendiu produs la o locuință din localitatea Căiuți, județul Bacău.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în interiorul casei în care se aflau copiii, iar întreaga locuință era inundată cu fum dens.

Din nefericire, minorul în vârstă de 3 ani a decedat. Fratele lui de doar 9 luni a fost recuperat în viață și transportat de urgență la spitalul din Onești.

Un alt eveniment similar a avut loc ieri, tot în judetul Bacău, unde o fetiță de 3 ani a decedat, iar fratele ei de 4 ani a fost rănit într-un incendiu provocat chiar de ei.

Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe și gospodării. În acest context, pentru prevenirea acestor evenimente tragice le reamintim părinților că se interzice lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcțiune.

Reamintim că cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate, coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni.

În situația în care părăsiți locuința, decuplați aparatele electrice și asigurați-vă că nu mai sunt mijloace de încălzire în funcțiune.

Autor: Mihaela Arion

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.