În București se circulă în condiții de iarnă

În București, la această oră, se circulă în condiții de iarnă. Au fost înregistrate valori ridicate de trafic pe arterele principale, precum și pe arterele care converg spre centrul Capitalei.

Nu au fost sesizate zone blocate sau artere închise și nici accidente grave, înregistrate în această perioadă.

Polițiștii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto:

  • să circule cu prudență,
  • să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo rutiere și a unui carosabil acoperit,
  • să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță,
  • să nu bruscheze comenzile autoturismului,
  • să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale și oglinzilor retrovizoare,
  • sistemul de climatizare să funcționeze în parametri normali,
  • să fie atenți la pietonii care circulă pe partea carosabilă.

Polițiștii Brigăzii Rutiere acționează în principalele zone pentru asigurarea fluidizării traficului rutier.

Totodată recomandăm conducătorilor de vehicule să nu oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile pentru pietoni sau la colțurile intersecțiilor pentru a nu obtura vizibilitate altor conducători auto care doresc să iasă de pe străzi laturalnice și, totodată, să poată permite utilajelor de deszăpezire să intervină pentru a înlătura zăpada de pe suprafața carosabilă.

Atenție!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei.

În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Autor: Radu Șofran

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.