Un bebeluș a murit din cauza gripei!

Sursa foto: www.romania-actualitati.ro

Un copil de 11 luni, diagnosticat cu gripă, a murit, noaptea trecută, la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală.

”Pe data de 8 ianuarie s-a prezentat în Urgenţă un bebeluş de 11 luni cu stare generală extrem de gravă, cu insuficienţă respiratorie marcată cu toate analizele modificate. S-a testat şi s-a pus diagnosticul de gripă tip A chiar din UPU. S-a internat în secţia de ATI. A fost necesară intubaţia. Nu a răspuns la tratamentul specific. Azi noapte s-a declarat decesul (după 4 zile) după un stop neresuscitabil’”, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, copilul era din Ilfov.

De la începutul anului, alți 5 oameni au murit din cauza gripei, toți nevaccinaţi.

De asemenea, numărul virozelor respiratorii raportate de medicii de familie s-a dublat faţă de ultima săptămână a anului trecut. La nivel național s-au înregistrat în total peste 50.000 de cazuri de infecții respiratorii acute.

Direcţia de Sănătate Publică susţine că deocamdată ne încadrăm în valorile normale din sezonul rece, însă medicii sunt în gardă şi spun că imunitatea populaţiei este tot mai scăzută din cauza oboselii, stresului, alimentaţiei proaste, sedentarismului şi lipsei educaţiei sanitare.

Decesele au apărut şi la persoane care nu aveau afecţiuni preexistente, ceea ce întărește ideea că vaccinarea este necesară în cazul tuturor persoanelor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.