Artiștii cu cele mai multe nominalizări la BRIT Awards 2019!

Sursa foto: Facebook/Dua Lipa

Anne-Marie, Dua Lipa, Jess Glynne şi George Ezra se află printre nominalizaţii la British Record Industry Trust Awards 2019, premiile anuale ale industriei muzicale britanice, anunță Agerpres.

Anne-Marie este nominalizată la patru categorii – cea mai bună artistă solo, cel mai bun album britanic al anului pentru ”Speak Your Mind”, cel mai bun single britanic şi cel mai bun videoclip britanic cu ”2002”.

Lipa, care a câştigat două premii la ceremonia de anul trecut, este nominalizată la categoriile cel mai bun single britanic pentru ”IDGAF” precum şi pentru melodia ”One Kiss”, în colaborare cu DJ Calvin Harris. Cele două piese concurează, de asemenea, pentru cel mai bun videoclip al unui artist britanic.

Artista Jess Glynne este prezentă în patru categorii printre care cea mai bună artistă britanică solo şi cel mai bun single pentru ”I’ll Be There”. Prezentă în fruntea clasamentelor muzicale, melodia ”These Days”, a celor de la trupa Rudimental, realizată în colaborare cu Glynne, cântăreţul Dan Caplen şi rapperul Macklemore este, de asemenea, nominalizată pentru cel mai bun single britanic şi cel mai bun videoclip al anului.

Pe lista cântăreţelor nominalizate pentru cea mai bună artistă britanică solo se mai află Florence and the Machine, Lily Allen şi Jorja Smith, aceasta din urmă fiind câştigătoarea premiului criticii la ediţia de anul trecut. Smith este nominalizată şi pentru albumul ”Lost & Found”.

Cântăreţul George Ezra are trei nominalizări: cel mai bun artist britanic solo, cel mai bun single britanic şi pentru albumul ”Staying at Tamara’s”. Ezra va concura cu Sam Smith, Craig David, Aphex Twin şi Giggs pentru titlul de cel mai bun artist britanic.

Cea mai râvnită categorie, cel mai bun album, îi include pe lista nominalizărilor pe Florence and the Machine cu ”High as Hope” şi trupa The 1975 pentru ”A Brief Inquiry into Online Relationships”. Aceştia din urmă sunt nominalizaţi şi pentru cea mai bună trupă alături de Arctic Monkeys, Gorillaz, Little Mix şi Years & Years.

Ceremonia de decernare a BRIT Awards 2019 va avea loc la 20 februarie, în Londra.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.